Incident u kafiću: Državni inspektor za cestovni promet nasrnuo na novinara pozega.eu

Autor: D.K.

POŽEGA – Neugodan susret imao je danas novinar pozega.eu portala s državnim inspektorom za cestovni promet. Kako neslužbeno doznajemo radi se o Goranu Rukavini koji je inače iz Slavonskog Broda, a koji je, kako također neslužbeno doznajemo, trebao tijekom današnjeg dana obavljati u Požegi nadzore nad teretnim vozilima i autobusima. Što je zapravo radio i koliko je radio teško je reći jer je u nekoliko navrata tijekom današnjeg dana bio viđen u požeškim kafićima, odnosno restoranima.

Novinar pozega.eu portala zatekao ga je za stolom u ugostiteljskom objektu u sklopu Stanice za tehnički pregled Herz. Znavši da je malo prije toga isti taj inspektor bio u jednom požeškom restoranu s osobama (poznate redakciji) bio mu je interesantan ponovni prizor istog tog inspektora, ponovno u ugostiteljskom objektu. Vidjevši to, novinar ga je fotografirao. Nije trebalo dugo za oštru reakciju inspektora koji je povišenim tonom upitao novinara “Što to radiš?” nakon čega je novinar napustio kafić. Inspektoru je sve to zasmetalo pa je prema riječima očevidaca žurno pošao za novinarom s kojim se oči u oči počeo obračunavati, te je nasrnuo na novinara.

Držao ga je i potezao za ruku s namjerom da ga zastraši i malo je nedostajalo do fizičkog napada. Novinar se nije dao omesti u svom radu pa je nakon kraće prepirke izvan kafića bio prinuđen pozvati policiju zbog takvog ponašanja službene osobe.

U kratkom vremenu su stigli policijski službenici koji su prikupili izjave od obojice aktera i svjedoka. Sve će ići u daljnji postupak jer se nasrtanje i verbalni napad na novinara ne smiju tolerirati.

Novinar pozega.eu portala o svemu je obavijestio i nadležnog pomoćnika ministra u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture Maria Madunića kojemu je ispričao tijek događaja, a o svemu će pomoćnik ministra biti i pismeno upoznat.

Prepričavajući događaj koji se zbio s istim tim državnim inspektorom doznajemo kako se neprimjereno ponašao i u uredu požeškog gradonačelnika gdje je došao tražiti nekakvu dokumentaciju tvrdeći da ne postoji, ali su se ubrzo uvjerio u suprotno. Posjet i nastup tog inspektora i način razgovora s gradonačelnikom Neferovićem može se ocijeniti, smatraju neki, znakovitim jer se očito ciljano došlo s “porukom” o kojoj će biti vremena kasnije nešto više pisati.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »