IN MEMORIAM: Umro bivši saborski zastupnik Marko Baričević

Autor: D.K.

Marko BaričevićPLETERNICA – Nekadašnji saborski zastupnik diplomirani inženjer agronomije Marko Baričević umro je nakon kratke i teške bolesti u 69. godini života.

Odrastrao je u Požeškim Sesvetama, a nakon završetka Gimnazije u Požegi i Agronomskog fakulteta u Zagrebu dugi niz godina radio je na različitim rukovodećim poslovima u PPK Kutjevo. Tako je bio direktor Kooperacije u Pleternici koja je tada upošljavala više od 70 radnika, a okupljala je brojne povrtlare i ratare pleterničkog kraja koji su kao kooperanti proizvodili ogromne količine povrća i žitarica.

Kasnije ja kao poduzetnik osnovao vlastitu tvrtku Žitarka, a bio je član Nadzornog odbora d.d. Kutjevo u vrijeme njegove privatizacije.

Osnivač je Hrvatske socijalno liberalne stranke u Požegi na čijoj je koalicijskoj listi(zajedno sa SDP-om) ušao u Hrvatski sabor u kojemu je odradio jedan mandat, nakon čega je umirovljen.

Kao zastupnik bio je na dužnostima: potpredsjednik Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, te član Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu, zatim Odbora za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, te član Odbora za poljoprivredu i šumarstvo Sabora RH.

Obnovom festivala „Zlatne žice Slavonije“ u Požegi dvadesetak godina je bio tehnički direktor te priredbe, a u Pleternici je pokrenuo Dječji festival „Cvjetići glazbe“. Bio je aktivan u NK „Slaviiji“ i drugim udrugama pleterničkog kraja.

Iznad svega je volio svoje selo svog djetinjstva Sesvete o kojima je često rado pričao pa je u suradnji sa Stankom Šarićem, pjevačem Najboljih hrvatskih tamburaša(bivši Zlatni dukati) nastala pjesma „Nije na prodaju“ koja govori o njegovom obiteljskom imanju gdje godinama nitko ne živi. Tu je snimljen i video spot za navedenu tamburašku pjesmu.

Posljednji ispraćaj Marka Baričevića bit će u subotu 26. prosinca na mjesnom groblju u Požeškim Sesvetama u 14 sati.

Ovom prigodom izražavamo iskrenu sućut supruzi i njegovoj obitelji.

/Foto: youtube.com/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot