IN MEMORIAM: Umro bivši saborski zastupnik Marko Baričević

Autor: DK

Marko BaričevićPLETERNICA – Nekadašnji saborski zastupnik diplomirani inženjer agronomije Marko Baričević umro je nakon kratke i teške bolesti u 69. godini života.

Odrastrao je u Požeškim Sesvetama, a nakon završetka Gimnazije u Požegi i Agronomskog fakulteta u Zagrebu dugi niz godina radio je na različitim rukovodećim poslovima u PPK Kutjevo. Tako je bio direktor Kooperacije u Pleternici koja je tada upošljavala više od 70 radnika, a okupljala je brojne povrtlare i ratare pleterničkog kraja koji su kao kooperanti proizvodili ogromne količine povrća i žitarica.

Kasnije ja kao poduzetnik osnovao vlastitu tvrtku Žitarka, a bio je član Nadzornog odbora d.d. Kutjevo u vrijeme njegove privatizacije.

Osnivač je Hrvatske socijalno liberalne stranke u Požegi na čijoj je koalicijskoj listi(zajedno sa SDP-om) ušao u Hrvatski sabor u kojemu je odradio jedan mandat, nakon čega je umirovljen.

Kao zastupnik bio je na dužnostima: potpredsjednik Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, te član Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu, zatim Odbora za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, te član Odbora za poljoprivredu i šumarstvo Sabora RH.

Obnovom festivala „Zlatne žice Slavonije“ u Požegi dvadesetak godina je bio tehnički direktor te priredbe, a u Pleternici je pokrenuo Dječji festival „Cvjetići glazbe“. Bio je aktivan u NK „Slaviiji“ i drugim udrugama pleterničkog kraja.

Iznad svega je volio svoje selo svog djetinjstva Sesvete o kojima je često rado pričao pa je u suradnji sa Stankom Šarićem, pjevačem Najboljih hrvatskih tamburaša(bivši Zlatni dukati) nastala pjesma „Nije na prodaju“ koja govori o njegovom obiteljskom imanju gdje godinama nitko ne živi. Tu je snimljen i video spot za navedenu tamburašku pjesmu.

Posljednji ispraćaj Marka Baričevića bit će u subotu 26. prosinca na mjesnom groblju u Požeškim Sesvetama u 14 sati.

Ovom prigodom izražavamo iskrenu sućut supruzi i njegovoj obitelji.

/Foto: youtube.com/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: