Imrijevčani se odužili dvojici poginulih sinova (FOTO GALERIJA)

Autor: DK

IMRIJEVCI – Majke dvojice poginulih sinova u Domovinskom ratu Zorana Petrovića i Zdenka Fržuljevića otkrile su izgrađeno spomen obilježje njima u čast koje je postavljeno ispred mjesne kapelice u Imrijvcima koju je izgradnju financirala općina Čaglin. Tim povodom okupili su se brojni branitelji i suborci Zorana i Zdenka, predstavnici braniteljskih udruga iz više županija, pripadnici 1. Gradijske brigade čime su svi oni dali dužno poštovanje svojim prijateljima koji nisu imali privilegiju dočekati slobodnu i nezavisnu Hrvatsku. Među brojnim uzvanicima došli su odati poštovanje i ministar branitelja Tomo Medved, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, njegov zamjenik Željko Jakopović, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir i drugi koje je sve pozdravio u svojstvu domaćina načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač.

Prije svečanog otkrivanja spomen obilježja služena je sveta misa u mjesnoj kapelici koju je predvodio vlč. Milan Klobučar, čaglinski, ruševački i zdenkovački župnik.

Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin

-Imrijevci su  možda malo mjesto po površini i po broju stanovnika, no ono je veliko i ogromno po onom što je dalo i što je utkalo u temelje hrvatske države. Tih 90-tih godina dalo je dva svoja viteza, dva heroja, a oni su pak dali ono najvrijednije – vlastite živote – rekao je u pozdravnom govoru načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

Na svojstven način pozdravne riječi svim uzvanicima i kolegi suborcu i generalu, ministru branitelja uputio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je govorio s puno pieteta o poginulim braniteljima

-Prisjećamo se dvojice vitezova i zahvaljujem se ministru koji je došao ovdje u najistočniji dio Požeško-slavonske županije, u mjesto iz kojeg su dva prijatelja, dva branitelja otišli u 1. Gardijsku brigadu i dali svoje živote u najljepšim mladenačkim godinama ne birajući i ne tražeći gdje će, tisuću kilometara daleko dali su svoje živote kako bi mi imali slobodu. Stoga je važna i današnja poruka, mladi ljudi su dali živote da bi mi danas živjeli, a danas je toliko puno nezadovoljstva u svima kao da se zaboravlja kako je bilo tih 90-tih godina. Zato, pokrenimo se, učinimo baš sve da ovu prelijepu domovinu Hrvatsku izgradimo za generacije koje dolaze – naglasio je župan Alojz Tomašević.

Tomo Medved, ministar branitelja

Dužno poštovanje poginulim kolegama suborcima odao je i ministar branitelja Tomo Medved kojemu nije bilo teško doći na otkrivanje spomen obilježja onima koji u tom vremenu nisu dvojili gdje će i na koje bojište ići i braniti svoju domovinu.

 -Zadovoljstvo mi je što sam došao danas u Imrijevcima na otkrivanje spomen-ploče poginulim hrvatskim braniteljima Zdenku Fržuljeviću i Zoranu Petroviću, poginulim pripadnicima 1. Gardijske brigade koji su u Imrijevcima rođeni, a poginuli su na 1992. godine na južnom, dubrovačkom  bojištu. Ovo je pokazatelj da hrvatski narod i mještani ovog sela ne zaboravljaju svoje hrabre sinove, ali ovo je i poruka mladima. Ohrabrenje je to da se nikada i dok smo mi živi neće zaboraviti žrtva poginulih hrvatskih branitelja – naglasio je ministar Tomo Medved.

Prije svečanosti u Imrijevcima ministar Tomo Medved posjetio je općinu Čaglin gdje se nakratko susreo sa općinskim načelnikom Daliborom Bardačem, požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem, njegovim zamjenikom Željkom Jakopovićem i gradonačelnikom Kutjeva Josipom Budimirom.

/Foto: D.Mirković /

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: