Imponzante brojke u sedam godina postojanja pleterničkog PLINK-a: “Nije to palo s neba, iza naših uspjeha su tisuće sati rada, a ključ uspjeha su ljudi”

Autor: D.K.

Sedam je godina napornog i uspješnog rada Poduzetničkog inkubatora Pleternica koji svakim danom bilježi sve zapaženije rezultate u svom radu. Slobodno se može reći da je inkubator u Pleternici najvažnije mjesto u gradu za susret poduzetnika i obrtnika ali i onih koji su to postali nakon posjeta toj „savjetodavnoj“ tvrtki. Ne radi se samo o poduzetnicima i obrtnicima s područja grada Pleternice već i onima, kako iz susjednih tako i udaljenijih županija koji su imali razloga doći, obratiti se s punim povjerenjem i ostvariti svoje ciljeve uz pomoć male ali vrijedne i educirane „ženske“ ekipe.

Uz učenje, razmjenu znanja i izgrađivanje novih oblika suradnje inkubator generira nove uspješne poduzetničke pothvate koji u konačnici dovode do novih poslovnih prilika za sve koji su se odvažili pustiti u nove poslovne vode.

Marija Šarić, direktorica Poduzetničkog inkubatora Pleternica

U kraćem razgovoru s direktoricom Poduzetničkog inkubatora Marijom Šarić došli smo do informacija o radu kroz proteklih sedam godina. Nije bilo moguće taksativno nabrojati baš sve aktivnosti, ali brojke koje prezentira direktorica puno govore.

-Svake godine radimo statističku analizu da vidimo gdje smo i u kojem pravcu dalje. Statistički podaci za proteklih sedam godina puno govore. Odradili smo 70 okruglih stolova, a to su uglavnom sastanci s poduzetnicima na kojima ih informiramo o novim natječajima, mogućnostima rasta i razvoja na tržištu. Odradili smo 2.738 sati savjetovanja. To su odrađeni sati na individualnom savjetovanju gdje se sa svakim zainteresiranim razgovara, analiziramo njegovu ideju, mogućnost financiranja iz bespovratnih sredstava, a bude raznih savjetovanja vezano i uz marketinške aktivnosti odnosno usluge, zatim za izradu poslovnih planova, kredita i sl. Odradili smo i 1.396 sati edukacije. Radi se o edukacijama za rad u razvoju poslovanja, porezna savjetovanja, samozapošljavanja i sl. – naglašava direktorica Marija Šarić dok se gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, koja budnim okom prati svaki korak u radu inkubatora nadovezuje naglašavajući kako je Pleternički inkubator otvoren prije sedam godina te da je u njegov prostor preselila se tvrtka Poduzetnički centar Pleternica d.o.o koja tada dobiva svoju punu funkciju i koja se od tog trenutka u potpunosti okreće poduzetnicima, obrtnicima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s područja Pleternice, Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije.

-Poduzetnički centar Pleternica je jedna od rijetkih tvrtki toga tipa u Hrvatskoj koja se samostalno financira pružanjem usluga na tržištu i za čiji rad se ne osiguravaju pomoći iz gradskog proračuna – ističe gradonačelnica Jozić nastavljajući kako je Poduzetnički centar Pleternica neodvojiv dio rada gradske uprave.

Direktorica Marija Šarić ističe i kako je kroz inkubator u proteklih sedam godina prošlo 18 stanara koji su koristili urede i proizvodne prostorije te 17 virtualnih stanara.

-Virtualnim stanarima – poduzetnicima se otvara prostor za mogućnost da uz minimalne troškove pokrenu poslovanje u našem gradu, a očekuje se da će, kad zatrebaju ured i stanu na noge, koristiti prostor inkubatora i ostati na području grada Pleternice – nastavlja direktorica Šarić s ponosom ističući kako se trenutno u Gospodarskoj zoni Pleternica izgrađuju dvije proizvodne zgrade i da se  radi upravo o njihovim stanarima.

-Upravo je to dokaz da se radi o jednom procesu koji kad se zaokruži potvrđuje da se ima smisla raditi na takav način s poduzetnicima – zaključuje direktorica Šarić vraćajući se u nekoliko godina unazad naglašavajući kako je kad su došli raditi u inkubator bilo njih troje, a da ih je sada deset.

Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice

Razloga za veliko zadovoljstvo u radu Poduzetničkog inkubatora itekako ima gradonačelnica Jozić koja naglašava da se teško može naći neki projekt, a da u njemu nema “rukopisa” Poduzetničkog centra Pleternica.

-Nije palo sve to s neba niti je netko mahnuo čarobnim štapićem pa posložio stvari na taj način. Ne. Iza naših uspjeha stoje tisuće sati rada i angažmana, brojne edukacije i usavršavanja, a uvijek govorim i govorit ću da su ključ uspjeha ljudi. Imam sreću da oko sebe imam izvrsne ljude – zaključila je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88