Imenovanja i razješenja svećenika u Požeškoj biskupiji: Katedralna i vetovačka župa dobivaju nove župnike….

Autor: DK

Dugogodišnji katedralni župnik, Župe sv. Terezije Avilske preč. Ivica Žuljević više neće obnašati tu službu. Dekretom požeškog biskupa imenovan je za ravnatelja Doma pape Ivana Pavla II. u Požegi uz koju će službu, kako kanonik i prepošt Stolnog kaptola i dalje obnašati službu predstojnika Ureda za katoličke škole, odnosno ravnatelja odgojno obrazovnog-centra Požeške Biskupije.

Novim katedralnim župnikom Župe sv. Terezije Avilske imenovan je vlč. Mladen Štivin, dosadašnji župnik Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Voćinu i voditelj voćinskog Svetišta.

Župa Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Vetovu dobiva novog župnika. Nakon dugogodišnje službe u toj župi dosadašnji župnik vlč. Tomo Mrnjec odlazi u mirovinu, a za novog župnika imenovan je vlč. Dražen Akmačić koji je do sada bio ekonom Požeške biskupije.

Uz službu župnika Župe sv. Mihaela Arkanđela, vlč. Robert Mokri obnašat će i službu ekonoma Požeške biskupije koji je bio i predstojnik Katehetskog ureda Požeške biskupije.

Novim predstojnikom Katehetskog ureda Požeške biskupije imenovan je vlč. Robert Kupčak, dosadašnji katedralni župni vikar Župe sv. Terezije Avilske.

Mladomisnik, vlč. Dejan Ilić, o čemu smo već pisali, imenovan je za službu katedralnog župnog vikara u Župi sv. Terezije Avilske u Požegi.

Dosadašnji župni vikar u Župi sv. Leopolda Mandića u Požegi Ivan Ereiz imenovan je za upravitelja Župe Pohoda BDM u Voćinu i za voditelja voćinskog Svetišta. Za župnog vikara u Župu sv. Leopolda Mandića u Požegu imenovan je mladomisnik Kristijan Perić, o čemu smo također pisali.

vlč. mr. Želimir Žuljević, razriješen službe ravnatelja Katoličke osnovne škole u Požegi te imenovan za ravnatelja požeškog Kolegija i za rektora crkve sv. Lovre u Požegi. Novim ravnateljem Katoličke osnovne škole u Požegi imenovan je prof. Frano Barišić, dosadašnji profesor na Katoličkoj gimnaziji.

vlč. Ivan Certić, zbog zdravstvenih razloga razriješen službe upravitelja Župe Duha Svetoga u Đulovcu.

vlč. Marko Dušak, mladomisnik, imenovan za službu župnog vikara u Župi Bezgrješnog začeća BDM u Novoj Gradiški.

vlč. Dragan Hrgić, imenovan za službu dekana Slatinskog dekanata.

vlč. Roko Ivanović, razriješen službe župnog vikara u Župi Bezgrješnog začeća BDM u Novoj Gradiški te imenovan za upravitelja Župe sv. Ivana Krstitelja u Crncu.

vlč. Krunoslav Juraković, razriješen službe župnog vikara u Župi sv. Luke Evanđelista u Novskoj i imenovan za ravnatelja Katoličke osnovne škole u Novskoj te za pastoralnog suradnika u Župi bl. Alojzija Stepinca u Novskoj.

Jelena s. M. KRILIĆ, razriješena službe ravnateljice Katoličke osnovne škole u Novskoj.

vlč. Josip Marić, razriješen službe upravitelja Župe sv. Ivana Krstitelja u Crncu te imenovan za upravitelja Župe Duha Svetoga u Đulovcu.

vlč. Pejo Oršolić, imenovan za dekana Novljanskog dekanata.

vlč. Stjepan Pasarić, razriješen službe župnika Župe sv. Ivana Krstitelja u Badljevini.

vlč. Antun Prpić, imenovan za službu arhiđakona Posavskog arhiđakonata.

vlč. Ivan Rončević, mladomisnik, imenovan za službu tajnika požeškog biskupa i za bilježnika Biskupskog ordinarijata u Požegi.

msgr. Vladimir Škrinjarić, imenovan za arhiđakona Slavonsko-podravskog arhiđakonata.

vlč. Milan Vidaković, imenovan za arhiđakona Zapadno-slavonskog arhiđakonata.

vlč. Željko Volarić, imenovan za službu dekana Novogradiškog dekanata.

vlč. Dražen Zrile, po završetku boravka u Krčkoj biskupiji, imenovan za upravitelja Župe sv. Ivana Krstitelja u Badljevini.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: