Imenovanja i razješenja svećenika u Požeškoj biskupiji: Katedralna i vetovačka župa dobivaju nove župnike….

Dugogodišnji katedralni župnik, Župe sv. Terezije Avilske preč. Ivica Žuljević više neće obnašati tu službu. Dekretom požeškog biskupa imenovan je za ravnatelja Doma pape Ivana Pavla II. u Požegi uz koju će službu, kako kanonik i prepošt Stolnog kaptola i dalje obnašati službu predstojnika Ureda za katoličke škole, odnosno ravnatelja odgojno obrazovnog-centra Požeške Biskupije.

Novim katedralnim župnikom Župe sv. Terezije Avilske imenovan je vlč. Mladen Štivin, dosadašnji župnik Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Voćinu i voditelj voćinskog Svetišta.

Župa Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Vetovu dobiva novog župnika. Nakon dugogodišnje službe u toj župi dosadašnji župnik vlč. Tomo Mrnjec odlazi u mirovinu, a za novog župnika imenovan je vlč. Dražen Akmačić koji je do sada bio ekonom Požeške biskupije.

Uz službu župnika Župe sv. Mihaela Arkanđela, vlč. Robert Mokri obnašat će i službu ekonoma Požeške biskupije koji je bio i predstojnik Katehetskog ureda Požeške biskupije.

Novim predstojnikom Katehetskog ureda Požeške biskupije imenovan je vlč. Robert Kupčak, dosadašnji katedralni župni vikar Župe sv. Terezije Avilske.

Mladomisnik, vlč. Dejan Ilić, o čemu smo već pisali, imenovan je za službu katedralnog župnog vikara u Župi sv. Terezije Avilske u Požegi.

Dosadašnji župni vikar u Župi sv. Leopolda Mandića u Požegi Ivan Ereiz imenovan je za upravitelja Župe Pohoda BDM u Voćinu i za voditelja voćinskog Svetišta. Za župnog vikara u Župu sv. Leopolda Mandića u Požegu imenovan je mladomisnik Kristijan Perić, o čemu smo također pisali.

vlč. mr. Želimir Žuljević, razriješen službe ravnatelja Katoličke osnovne škole u Požegi te imenovan za ravnatelja požeškog Kolegija i za rektora crkve sv. Lovre u Požegi. Novim ravnateljem Katoličke osnovne škole u Požegi imenovan je prof. Frano Barišić, dosadašnji profesor na Katoličkoj gimnaziji.

vlč. Ivan Certić, zbog zdravstvenih razloga razriješen službe upravitelja Župe Duha Svetoga u Đulovcu.

vlč. Marko Dušak, mladomisnik, imenovan za službu župnog vikara u Župi Bezgrješnog začeća BDM u Novoj Gradiški.

vlč. Dragan Hrgić, imenovan za službu dekana Slatinskog dekanata.

vlč. Roko Ivanović, razriješen službe župnog vikara u Župi Bezgrješnog začeća BDM u Novoj Gradiški te imenovan za upravitelja Župe sv. Ivana Krstitelja u Crncu.

vlč. Krunoslav Juraković, razriješen službe župnog vikara u Župi sv. Luke Evanđelista u Novskoj i imenovan za ravnatelja Katoličke osnovne škole u Novskoj te za pastoralnog suradnika u Župi bl. Alojzija Stepinca u Novskoj.

Jelena s. M. KRILIĆ, razriješena službe ravnateljice Katoličke osnovne škole u Novskoj.

vlč. Josip Marić, razriješen službe upravitelja Župe sv. Ivana Krstitelja u Crncu te imenovan za upravitelja Župe Duha Svetoga u Đulovcu.

vlč. Pejo Oršolić, imenovan za dekana Novljanskog dekanata.

vlč. Stjepan Pasarić, razriješen službe župnika Župe sv. Ivana Krstitelja u Badljevini.

vlč. Antun Prpić, imenovan za službu arhiđakona Posavskog arhiđakonata.

vlč. Ivan Rončević, mladomisnik, imenovan za službu tajnika požeškog biskupa i za bilježnika Biskupskog ordinarijata u Požegi.

msgr. Vladimir Škrinjarić, imenovan za arhiđakona Slavonsko-podravskog arhiđakonata.

vlč. Milan Vidaković, imenovan za arhiđakona Zapadno-slavonskog arhiđakonata.

vlč. Željko Volarić, imenovan za službu dekana Novogradiškog dekanata.

vlč. Dražen Zrile, po završetku boravka u Krčkoj biskupiji, imenovan za upravitelja Župe sv. Ivana Krstitelja u Badljevini.

0 Comment