Imali smo priliku s njim razgovarati: Matej Mitrović, momak iz našeg kraja, u vrhu europskog nogometa: “Spreman sam!”

Autor: D.K.

Matej s braćom Josipom i Petrom

LUKAČ/ISTANBUL – Kada je kao dječak u rodnom Lukaču pored Kutjeva prvi put šutnuo nogometnu loptu, Matej Mitrović vjerojatno nije ni sanjao da će jednoga dječja igra prerasti u sasvim ozbiljnu priču. Danas vrhunski branič u dresu turskog Bešiktasa, najstarijeg i najvećeg turskog kluba, ljubav prema nogometu naslijedio je od oca Andrije.
Nogometni put 24-godišnjeg Mateja išao je od lokalnog NK Kutjeva preko Kamen-ingrada, veličkog Papuka, Cibalije i NK Rijeke.

Najbolje utakmice u dresu NK Rijeke odigrao je u grupnoj fazi Europske lige sezone 2014./15. Prema statističkim podaci UEFA –e Mitrović je bio je jedan od najbolji centralih braniča lige po broju presječenih/osvojenih lopti i po dobivanju zračnih duela. U studenom 2014. godine debitirao za A reprezentaciju Hrvatske te dokazao da izbornici s punim pravom mogu računati na njega.
S prvim danima 2017. Matej odlazi u Bešiktaš

– Jako sam sretan sto sam potpisao za ovako veliki klub. Za ovakve je rezultate potrebno puno odricanja, prije svega odlazak od obitelji jer sam još kao maloljetnik otišao živjeti u Vinkovce. Odlazak iz Hrvatske bio je neminovan. Znao sam da je samo pitanje samo vremena. Eto možda je odlazak izvan Hrvatske došao 6 mjeseci prije nego sam očekivao, ali spreman sam. Kad je manager došao s ponudom, zajedno s obitelji i braćom Bognar koji su uz mene od samog početka odlučili smo prihvatiti tu ponudu – kaže Matej.

Rijeka će, kako prenose neki mediji, za Mitrovićev transfer dobiti četiri milijuna eura, a Matejeva godišnja plaća bit će oko milijun eura. Ukazanu priliku kaže, iskoristit će kako bi pokazao što zna i zašto je došao u ovako veliki klub.

– Još smo uvijek pod dojmovima. Bilo je dosta nervoze dok se to nije realiziralo i potpisao ugovor. Normalno je da smo kao obitelj i ja kao otac radosni jer to je veliki uspjeh našeg Mateja, ali i svih nas koji smo uz njega. On je sad na pripremama. Kad se vrati u matični klub i smjesti ići ćemo ga posjetiti – kaže nam otac Andrija Mitrović. Upravo su roditelji i dvojica braće od prvih dana Mateju najveća potpora. Prolazili su s njim sve sportske pobjede, ali i poraze i Matejev uspjeh zasigurno je rezultat snažne povezanosti Mitrovićevih.

Matej je ponos Lukača, cijele Požeštine, ali i Hrvatske. Svaka utakmica budno se prati u rodnom Lukaču, među njegovom ekipom, a pobjede proslavljaju do duboko u noć.

– Svi smo radosni i ponosni na njega. To je momak iz našeg kraja. Često je ovdje dolazio i družio se s nama. I telefonski nas je često zvao i pitao kako ekipa. Radujemo se svakom njegovom dolasku, a o njegovom uspjehu ne treba niti govoriti – rekao nam je Stipe Prkačin vlasnik ugostiteljskog objekta u Vetovu.

A Matej u svojim izjavama, kao i uvijek, odmjeren i staložen. Bez puno euforije, no s puno ozbiljnosti.

– Svaki nogometaš dok igra u mladosti nada se velikom klubu i trofejima pa tako i ja. Dat ću sve od sebe da pomognem Bešiktašu i da osvojimo što više trofeja – kaže nam Matej Mitrović.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: