Ima li zloupotrebe korištenja povlaštenih parkirnih karata!?

Autor: DK

POŽEGA – Prijedlog promjene cijena povlaštenih parkirnih karata kojeg je gradonačelniku Požege uputila tvrtka Komunalac d.o.o., Služba naplate parkiranja, i donesene Odluke na temelju tog prijedloga izaziva velike prijepore. Nedorečenosti i nedovoljno pojašnjenje, koje može opravdati takvu odluku, kojom se ukidaju stečena prava koja su invalidi uživali i imali određene pogodnosti unazad deset godina teško se može donesena odluka opravdanom.

Zbog takve novonastale situacije održana je tiskovna konferencija na kojoj su govorili gradonačelnik Požege Vedran Neferović, direktor tvrtke Komunalac Ante Bekić i voditelj Službe naplate parkiranja Željko Mekić-Delić.

Dosadašnjim invalidima kao korisnicima povlaštenih parkirnih karata značajno su uskraćene dosadašnje povlastice i to prema svemu sudeći zbog određenih sumnji da ima određenih zloupotreba na koje do sada nitko nije reagirao niti je takva sumnja prijavljena nadležnim institucijama.

Voditelj službe naplate parkiranja Željko Mekić-Delić u Prijedlogu o promjeni cijene povlaštenih parkirnih karata, između ostalog navodi “Zaključak je da se invalidskom povlasticom koriste zaposlenici koji rade u blizini ili druge osobe koje nemaju pravo na tu vrstu povlaštene karte.”  Na poseban upit novinara da pojasni navedenu tvrdnju odgovara da se radi o onim osobama koje voze automobil a nisu invalidi a da o imenima i prezimenima po sporazumu i ugovorima s Ministarstvom “unutrašnjih” poslova ne smijemo izlaziti u javnost jer je to tajna s kojom smo ugovorom obavezani. Ime i prezime tko koristi tu povlasticu ne možemo Vam dati već samo sudu.” Koliko se može smatrati takva izjava vjerodostojna i tko koga štiti u svemu tome s time bi se svakako trebale pozabaviti nadležne institucije.

Gospodin Mekić Delić nije htio odgovoriti na pitanje zašto prešućuje o onima koji koriste određenu povlasticu iako ima saznanja da na to nema pravo. Ostajemo u uvjerenju da će to reći onima koji su nadležni da mogu to provjeriti.

I dalje ostaje nepoznanica što sve sadrži Odluka o promjeni cijene povlaštenih parkirnih karata o kojoj smo danas razgovarali i zbog koje je sazvana konferencija za medije. Takva Odluka nije nam predočena niti je objavljena na službenim stranicama grada Požege. Koliko se može vidjeti da još niti jedna odluka, donesena u tekućoj godini, koja je u nadležnosti gradonačelnika i drugih službi nije objavljena što je dosta znakovito.

 

 

 

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: