ILINJE U SRIJEŽEVICI: Narodna proslava uz specijalitete sa ražnja i grupu Osmjeh

Autor: Jelenko Topić

NAKON BOGOSLUŽENJA NARODNO VESELJE U OBJEKTIMA IZETIŠTA „JEZERO“

STRIJEŽEVICA – Višestoljetna tradicija narodne proslave pravoslavnog blagdana sv. Ilije kojega slave žitelji Striježevice i okolnih podpapučkih sela nastavit će se i ove godine.

Predviđeno je da se u poslijepodnevnim satima 2. kolovoza na mjestu gdje je nekada bila pravoslavna crkva održi bogosluženje koje će predvoditi pakrački paroh Đorđe Teodorović jer ovaj kraj pripada pod tu parohiju, a očekuje se prisutnost vjernika iz tog dijela Požeške kotline te drugih krajeva.

Narodno veselje se priprema predvečer i tijekom noći u objektima izletišta „Jezero“ gdje se uz samu lokaciju jezera nalaze nadstrešnice i drugi sadržaji, a tu će biti ponuđena bogata gastronomska ponuda što je tradicija Ilinja.

-Pripremamo prasetinu i janjetinu sa ražnja, te domaću kotlovinu – poručili su organizatori slavlja, te dodaju da će imati veliku ponudu rashlađenih pića.

Tu će nastupiti narodni sastav „Osmjeh“ iz Požege pod ravnanjem Voje Milojevića, a poznate narodne pjesme, ponajviše one iz kasnih desetljeća prošlog stoljeća pjevat će njihov prvi glas Vlada Brblić tako da će veselje potrajati do kasnih noćnih sati.

Kao i ranijih godina tu se očekuje više stotina posjetitelja i ljubitelja ove vrste glazbe kako sa područja Slavonije, tako i iz inozemstva među kojima će biti i dosta raseljenih žitelja ovog kraja.

Foto: Ilustracija, arhiva, pozega.eu

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: