Igrači Stolnoteniskog kluba Požega, koji nastupaju u najvišem rangu – Super ligi, treniraju u dvorani Tomislav Pirc – očekuju više termina

Autor: Jelenko Topić

Uz košarkašice Plamen Požege, koje igraju u Prvoj ligi naše zemlje, ovog ponedjeljka treninge su započeli i stolnotenisači Požege koji nastupaju također u najvišem rangu Hrvatske tj. HEP Super ligi.

Kao igrači toga ranga oni pripadaju u prvu kategoriju. Po mjerama Stožera civilne zaštite vezanim uz ublažavanje zabrana počele su pripreme sportaša prve i druge skupine.  Tom odlukom otvaraju se treninzi sportaša isključivo ove dvije skupine i to u pojedinačnim kategorijama, te seniorskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja.

STK Požega taj povijesni plasman je ostvario je u svibnju prošle godine osvajanjem prvog mjesta u 1. Hrvatskoj ligi-istok, a boje kluba brane Dominik Zeljko, Fran Mihaljević, koji je kapetan momčadi, zatim Luka Mateša i Luka Kovačević, dok po potrebi kao zamjena uskače i trener Dujmović.

Unatoč problemima u radu klub pod vodstvom predsjednika i trenera Hrvoja Dujmovića, te četrdesetak članova ostvaruje zavidne rezultate iako su im konkurenti iz naših najvećih gradova.

-Nedostatak termina za treniranje nam je najveći problem jer da bi organizirali rad više uzrasnih selekcija ne možemo se zadovoljiti sa 1,5 sat korištenja dvorane dnevno dok ostali klubovi  imaju  vlastite dvorane- kazao nam je krajem prošle godine  Dujmović uz kojega su u stručnom dijelu trenerice Ljiljana Miletić i Nikolina Raguž.  Nadamo se da će, zbog nemogućnosti treninga niz klubova nižih rangova, nadležni sada ovoj momčadi dati više termina.

Nacionalni stožer civilne zaštite je objavio preporuku pod kojim uvjetima će se treninzi za navedene sportaše moći odvijati. Organizacija treninga moguća je isključivo na športskim objektima koji mogu udovoljiti takvim tehničkim i sigurnosnim uvjetima da se može poštovati fizička udaljenost od 5 metara među svim športašima, odnosno da postoji prostor od 20 četvornih metara po športašu, a trening istovremeno smije biti organiziran za najviše 5 osoba uključujući jednog trenera i s minimalnim brojem tehničkog osoblja koji rade na pojedinom objektu na koje se također odnose sve mjere prije, tijekom i nakon treninga.

Uz to moraju biti osigurani svi higijenski i sigurnosni uvjeti propisani važećim uputama tijekom trajanja mjera, za što su nadležni gradski športski savezi ili zajednice odnosno županijski stožer civilne zaštite.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek