Sve ide prema planiranoj dinamici, otvorenje Gradskih bazena u Požegi 10.srpnja 2016.

POŽEGA – Na današnjoj tiskovnoj konferenciji za novinare gradonačelnik Požege Vedran Neferović potvrdio je, kako je prethodno i jajavljivao da će otvorenje novoizgrađenih Gradskih bazena u Požegi biti 10. srpnja 2016. godine.

Svečano otvorenje u nazočnosti brojnih uzvanika i građana Požege biti će u 11,00 sati, dok će korištenje bazena biti od 13 sati. Tijekom cijelog popodneva, 10.srpnja 2016. godine biti će zabavni i sportski program uz koncert Lane Jurčević. Prvog dana korištenja gradskih bazena posjetitelji će plaćati poludnevnu kartu od 15 kuna, a sav će prihod koji se ostvari biti namijenjen za pomoć u liječenju djevojčice Anamarije Bešlić iz Golobrdaca koja ima zloćudni tumor na mozgu.

Podsjetimo, novi bazeni izgrađeni su sa svim sadržajima koji su potrebni, a riječ je o bazenu 50×25 metara te bazenu 25×12 metara, sa sustavom filtracije vode, s novim santarnim čvorovima, svlačionicama, ugostiteljskim objektom, parkirališnim prostorom sa 54 nova parkirna mjesta, te sportskim terenima za odbojku na pjesku i košarku, kojima će se vrlo uskoro pridružiti i novo dječje igralište.

-Ovo ulaganje nakon 63 godine od kada je Požega dobila prve bazene vrijedno je 13 milijuna kuna i bilo je potrebno zbog standarda i vremena u kojem živimo, zbog naših sugrađanki i sugrađana te naše mladosti u ovom gradu. Bilo je potrebno i  zbog svih onih aktivnosti koje se na gradskim bazenima već dugi niz godina provode, a sada će se to sve moći realizirati na objektu koji je reprezentativna i s kojim se možemo s pravom ponositi. Više se ne postavlja pitanje ni higijene, ni sigurnosti, niti dotarajalosti već imamo nešto što je u ovom gradu trebamo biti odavno. Podižemo razinu, podižemo kvalitetu i standard i ponašamo se odgovorno prema imovini koju grad Požega ima – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.

Program otvaranja najavila je direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak koja je istakla kako će na svečanom otvorenju prisustvovati važni gosti grada kao i svi oni koji su omogućili da se projekt Gradskih bazena realizira.

-U 13,00 sati bazeni se otvaraju za građane i tijekom cijelog popodneva pripremljen je zabavni i sportski program. Odmah u 13 sati Umjetnička organizacije Plesne radionice Ilijane Lončar održat će sat aqua aerobica i prezentirati sve mogućnosti vježbi u vodi. U 14,00 sati održat će se turnir u odbojci, a potom u 16,00 sati i turnir u košarci. Organizator sportskih natjecanja je Požeški športski savez. Oko 16,30 na pozornicu će stati Libreto band, glazbenici koje smo imali priliku slušati na “Ivanjskom krijesu”, a oni su uvod u glazbeni spektakl, koncert Lane Jurčević od 18,00 sati – najavila je direktorica Turističke zajednice grada Požege Silvija Podoljak.

Cijene u odnosu na prethodne godine su nešto više jer je javna ustanova Sportski objekti ušla u sustav PDV-a na tiskovnoj konferenciji je rekao ravnatelj Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima grada Požege Goran Ribičić.

-Djeca do pet godina neće plaćati ulaz, a djeca od 5 do 15 godina ulaz će plaćati pet kuna. Dnevna karta za odrasle je 20 kuna, a poludnevna je 15 kuna. Još uvijek smo u odnosu na druge gradove najjeftiniji, primjerice u Lipiku je 20 kuna dnevna, a vikendom 30 kuna. Mi smo zadržali ove cijene za sve dane. Zbog interesa javnosti imajmo u planu uvesti i noćno kupanje i to u dane vikenda, petkom i subotom, od 21 do 23 sata – istakao je Goran Ribičić.

Bazen će svaki dan raditi od 8,00 do 20,00 sati. Već u ponedjeljak, 11. srpnja početak je Škole plivanja i upisi, a škola će kako je i najavljeno biti besplatna. U razdoblju pohađanja Škole plivanja polaznici će imati pravo na besplatan ulaz na bazen.

0 Comment