Iako se očekivalo suprotno, gradonačelnik Neferović ipak nije u sukobu interesa

ZAGREB / POŽEGA – Oglasilo se Povjerenstvo za utvrđivanje sukoba interesa u predmetu aktualnog požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića. Mišljenje Povjerenstva je da požeški gradonačelnik Neferović nije u sukobu interesa o čemu je raspravljalo 27. listopada 2016. godine.

Naime, očekivalo se da je gradonačelnik Požege Vedran Neferović u sukobu interesa jer je njegova supruga Valentina ravnateljica Gradskog kazališta kojem je grad Požega osnivač. Koliko se može vidjeti na tri stranice obrazloženja Povjerenstva predmet gradonačelnika Neferovića detaljno je razmotren uz prikupljenu raznovrsnu dokumentaciju na temelju koje je donesen zaključak.

U obrazloženju Povjerenstva vidi se da je supruga gradonačelnika Neferovića za ravnateljicu Gradskog kazališta imenovana daleko ranije od njihovog sklapanja braka te se ne može raditi o sukobu interesa.

Time je jedno poglavlje za jednog dužnosnika iz Požeštine što se tiče sukoba interesa riješeno. Očekujemo ovih dana objavu još jednog dokumenta Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa koji, prema svemu sudeći, a kako doznajemo, neće biti pozitivno poput ovog.

Što je navedeno u obrazloženju mišljenja Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa možete vidjeti u priloženim dokumentima ili na web stranici ovdje.

0 Comment