Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

I to su Požežani: Nesavjesni sugrađanin svoje smeće bacio u košaricu za otpad na dječjem igralištu

Košarice za otpad

Najpravednije bi bilo ovakve ʼsavjesneʼ sugrađane uhvatiti na djelu i poslati ih da vlastitim rukama sakupljaju smeće, posebno ono koje je netko poput njih donio iz svoje kuće i riješio se na ovakav primitivan način.

PRIJE 5 MJESECI
TEKST: D. Krstanović/Komunalac Požega d.o.o.
FOTO: Komunalac Požega d.o.o.

-Radnici Komunalca koji svakodnevno čiste košarice za otpad na javnim površinama, jutros su po dolasku na dječje igralište Pod gradom zatekli ružan prizor. Nekome je košarica poslužila da bi se riješio svog kućnog otpada. Smeće je dovezeno u crnoj vreći tijekom noći. Kako je vreća bila nabijena, prilikom pražnjenja je pukla te je smeće završilo uokolo pa su radnici sakupljali tuđe ostatke kruha, konzerve, plastične boce, čaše itd. - objavljeno je na internetskoj stranici požeškog komunalnog društva.

Dodaju da ovo nije jedini primjer i otkad su početkom godine na 61 lokaciji u gradu postavljene nove košarice za otpad, ovakvih je prizora sve više, posebice u centru Požege.
Unatoč tome što su korisnicima odavno podijeljeni spremnici za odvajanje otpada čime stvoreni preduvjeti za odvajanje otpada na kućnom pragu, čini se da neki ne samo da otpad ne odvajaju, već ga se rješavaju na neprimjeren i kažnjiv način. Zbog nesavjesnih sugrađana, zasigurno će se morati naći rješenje kako onemogućiti otvaranje košarica i bacanja u njih većih količina otpada.

Iz Komunalca mole građane da košarice za otpad na javnim površinama koriste na primjeren način jer su postavljene da bi nam svima grad bio uredniji i ljepši.

Najpravednije bi bilo ovakve "savjesne" sugrađane uhvatiti na djelu, naplatiti im kaznu, ali ih i poslati nekoliko dana da obilaze grad i vlastitim rukama sakupljaju smeće, posebno ono koje je netko poput njih donio iz svoje kuće i riješio se na ovakav primitivan način.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme:
POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo