I ove godine u Kutjevu uz “Festival graševine” brojne turističke atrakcije

Autor: DK

KUTJEVO – I ove se godine u sklopu manifestacije “Festivala graševine” nastavljaju turističke atrakcije u Kutjevu koje se na svojstven način održane po prvi puta prošle godine na inicijativu novih gradskih čelnika, gradonačelnika Kutjeva Josipa Budimira i njegovog zamjenika Ivice Malnara. U organizacijskom dijelu svesrdnu pomoć uz sponzore i pokrovitelje te gospodarstvenike i druge fizičke osobe iz kutjevačkog kraja i šire “Kutjevači vinari” na poseban način daju svoj doprinos kako bi manifestacija što prepoznatljivija.

Ivica Malnar, zamjenik kutjevačkog gradonačelnika

-Brojna su događanja predviđena ovih dana u Kutjevu. I ove ćemo godine organizirati utrku traktora koju smo prošle godine po prvi puta organizirali što je veoma dobro prihvaćeno i što su to mnogi svojim odazivom podržali. Očekujemo preko 30 traktora koji će se utrkivati sa startnim ciljem ispred Gradske kuće koji će pokušati što prije doći do Doma zdravlja. Brojnim posjetiteljima je takva utrka bila prava atrakcija jer toga prijašnjih godina nije bilo. Mnogo truda ulažemo u tu organizaciju što svakako zaslužuju kako naši mještani ali i naši gosti koji rado dolaze u Kutjevo gdje mi imamo što pokazati i sa mnogo toga se dičiti. Želimo sve ove manifestacije da prijeđu u tradiciju jer je za njih veliko zanimanje – rekao je zamjenik gradonačelnika Kutjeva Ivica Malnar.

“Festival graševine” započeo je ocjenjivanjem pristiglih uzoraka vina, 22.svibnja od kada se sa brojnim događanjima nastavlja sve do 14.lipnja.

Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva

-Brojna su događanja ovih dana u Kutjevu a posebnost očekujemo u subotu kada je onaj centralni dio manifestacije “Festival graševine”. Već od 13,30 sati započinje utrka traktora za što iskazuje interes veći broj naših gostiju i prijatelja koji su već pristigli u naš prelijepi grad. Svakog putnika namjernika širokog srca primamo i svakome želimo pokazati sve naše ljepote s kojima se dičimo a posebno sa našim vinogradima i vinima. Nakon utrke traktora slijedi svečana povorka kojoj će na čelu biti dva konjanika što ima svoju posebnost. Uz konje i kočije u povorci biti će i članovi više kulturno umjetničkih društava kao i povijesnih postrojbi obučenih u odorama. Želimo dočarati bogatu povijest našega kraja ali i dokazati da čuvamo i njegujemo stare običaje ne dopuštajući da padnu u zaborav. Pozivam sve svoje sugrađane da dođu i uveličaju našu manifestaciju na kojoj je upriličen i glazbeni program na kojem će uz KUD-ove nastupiti i tamburaški sastavi Poljadija iz Grabarja, naše Garavuše, Veličke legende i Posegana. Kao šlag na kraju, iza 22 sata biti će koncert Crvene jabuke – ističe kutjevački gradonačelnik Josip Budimir.

Između glazbenih programa biti će proglašeni i uručene nagrade za najbolje ocijenjena vina za što je svoj sud dalo stručno povjerenstvo na čelu sa prof.dr.sc. Edijem Maletićem a ocjenjivat će se i nabolje uređeni štandovi, zaprega i dr.

Doista treba posjetiti Kutjevo i polako već tradicionalnu manifestaciju u koju je uloženo mnogo truda kako bi taj mali gradić bio još više prepoznatljiv kako u Hrvatskoj tako i svijetu.

Za ljubitelje vrhunske kapljice vina organizirani su “Dani otvorenih podruma” kojom će se prigodom moći posjetiti podrumi privatnih vinara i kušati njihova ina, i to 6. i 7. lipnja (subota i nedjelja) od 10-18 sati te u istom vremenu 13. i 14.lipnja.

Kruna svemu je organizacija Stručnog simpozija o graševini, 13.lipnja, na kojem će se okupiti eminentni stručnjaci iz dijela znanosti o vinu i vinarstvu a očekuju se i brojni novinari iz Hrvatske i svijeta koji su poznavatelji vinske kapljice kao i somelieri koji će također nešto više reći o vinskoj kapljici sa ovog područja

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: