I članovi Odbora za ratne veterane iz redova HDZ-a podržali Zdravka Ronka

Autor: DK

ZAGREB / POŽEGA – Odbor za ratne veterane Hrvatskog sabora na čijem je čelu Josip Đakić (HDZ) na zadnjoj sjednici predložio je da član Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji bude zastupnik u Hrvatskom saboru koji je i član Odbora za ratne veterane Zdravko Ronko (SDP). Zanimljiva je činjenica da protiv imenovanja Zdravka Ronka u Upravni odbor Fonda hrvatskih branitelja na sjednici nije bio nitko, bolje rečeno odluka je donesena jednoglasno. Tako su i članovi Odbora za ratne veterane iz redova HDZ-a, prof. dr. Miroslav Tuđman, Ivan Milas, Tomislav Ivić na čelu sa predsjednikom Odbora Josipom Đakićem na toj sjednici svoju podršku dali Zdravku Ronku.

Upravni odbor Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji ima 7 članova koje imenuje i razrješuje Vlada Republike Hrvatske s tim što je ministar nadležan za pitanja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata po položaju predsjednik Upravnog odbora. U Upravni odbor imenuju se predstavnik ministarstva nadležnog za gospodarstvo, predstavnik iz radnog tijela Hrvatskoga sabora matičnog za pitanja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te četiri predstavnika hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Na prijedlog Odbora za ratne veterane Hrvatskog sabora, kojeg je potpisao Josip Đakić, Vlada Republike Hrvatske, na svojoj sjednici 7.svibnja, ove godine, donijela je Rješenje o imenovanju Zdravka Ronka za član Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Sve ovo ne bi bilo interesantno da za takav prijedlog nisu bili “za” i članovi Odbora za veterane Hrvatskog sabora koji su u tom Odboru ispred HDZ-a.

Malo bolji poznavatelji rada Zdravka Ronka i njegovog odnosa prema Hrvatskim braniteljima, poput pročelnice Odjela za humanitarnu djelatnost, u Udruzi dragovoljaca i veterana domovinskog rata, Dubravke Kutleše Herljević reći će da je to zasluženo imenovanje što nam je gospođa Dubravka u našem razgovoru i potvrdila. O doprinosu za branitelje i djecu hrvatskih branitelja i ulozi gospodina Ronka u tome, gospođa Kutleša Herljević naglasila je da kod njega nije postojala riječ “ne” kada mu se po tom pitanju obratila te je naglasila kako je gotovo uvijek pomagao u očekivanim mogućnostima kako vlastitim sredstvima tako i na druge načine što je bio i ostao uvijek veliki doprinos kako za branitelje tako i za svu djecu koja su u potrebi. Iz tog razloga Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata dodijelila je Zahvalnicu Zdravku Ronku, kako se u zahvalnici navodi za “skromno ali veliko djelo koje čini za hrvatske branitelje i njihove obitelji…..” Zahvalnicu je potpisao predsjednik UDVDR RH Đuro Dečak uz supotpisnicu pročelnicu Odjela za humanitarnu djelatnost, u Udruzi dragovoljaca i veterana domovinskog rata, Dubravke Kutleše Herljević.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske je danas ustrojena kao jedinstvena pravna osoba s uspisanim dijelovima pravne osobe u 21 podružnici (na županijskim razinama), preko 200 ogranaka (na razini općina i gradova) i 80-tak klubova (prema mjestu stanovanja ili pripadnosti postrojbi). Kao specijalizirani i posebni ustrojstveni oblici Udruge organizirani su: Centri za hrvatske branitelje i članove njihove obitelji, Dokumentacijsko-referalni centar Udruge, Počasni zdrug, Klub žena sudionica Domovinskog rata i Veteransko umjetničko središte.
Udruga danas broji preko 220 tisuća registiranih članova, prezentira populaciju od oko 350 tisuća hrvatskih branitelja, a zajedno sa obiteljima čine impozantnu brojku od blizu 1 milijuna građana Republike Hrvatske.

(Foto: naslovnica, dnevno.hr)

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: