HŽ infrastruktura potraživat će znatna sredstva od Grada Požege

hž infrastrukturaPOŽEGA – Informacije o obnovi pruge Pleternica-Čaglin-Našice, o čemu se ovih dana intenzivno razgovara ne idu u prilog aktualnom gradonačelniku Požege Vedranu Neferoviću. Ono što smo i najavljivali pokazuju se informacije kao točne. Uz dokumente koje smo prije tjedan dana objavili dobili smo i odgovor iz HŽ infrastrukture iz kojeg se može zaključiti da će biti mukotrpno rješavanje nastale situacije.

Dakle, Grad Požega je sa HŽ infrastrukturom još u travnju 2013. godine potpisao Sporazum o sufinanciranju radova na popravku pruge na dionici Pleternica – Našice kojoj je ukupna vrijednost radova preko 160 milijuna kuna, kojim se HŽ infrastruktura obvezuje na realizaciju sporazuma, odnosno da će započeti obnovu pruge 10.svibnja 2013. a završiti kompletnu obnovu 1.prosinca 2014. godine. U sufinanciranju obnove pruge Grad Požega je trebao sudjelovati sa iznosom „do“ 700 tisuća kuna, kako je navedeno u članku 3. potpisanog sporazuma. O stvarnom razlogu raskida navedenog Sporazuma postoji više kontradiktornih izjava koje daje gradonačelnik Neferović iz kojeg se razloga ima pravo postaviti pitanje koja je od tih izjava vjerodostojna i točna.

Obrazloženje koje je navedeno u raskidu Sporazuma u kontradiktornosti je sa zadnjom izjavom koju je kao gradonačelnik dao na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Grad Požega dostavlja HŽ infrastrukturi „Otkaz Sporazuma o sufinanciranju radova na popravku pruge L206 Nova Kapela, dionica Pleternica – Našice. Dokument, sa 2.prosinca 2013. godine, sa obrazloženjem u kojem se navodi da „nije došlo do realizacije preuzetih obveza“. Kao odgovor na vijećničko pitanje gradonačelnik, namjerno ili ne, obmanjuje kako vijećnike a tako i javnost te daje sasvim drugo obrazloženje u kojem obrazlaže da je do raskida došlo do toga jer nisu imenovane osobe zadužene za pripremu i provedbu aktivnosti i sl. Prema informacijama koje smo dobili iz HŽ infrastrukture jasan je i decidiran odgovor iz kojeg je vidljivo da su aktivnosti započele i da je određeni dio radova započeo.

-pripremni radovi na obnovi dionice pruge Pleternica – Čaglin započeli  su 17.  svibnja 2013. godine. Do sada je izvršeno 25 % planiranih radova na obnovi dionice pruge Pleternica  – Čaglin (čišćenje i krčenje šiblja korova i ostalog raslinja, proširenje planuma postojeće pruge, izrada kranskih staza, izmjena kolosijeka portal kranovima, regeneracija i zavarivanje tračnica i prijevoz Robel vlakom, istovar kamena tučenca, strojna regulacija pruge i zastorne prizme, demontaže starih kolosjećnih polja i sl. – stoji u priopćenju kojeg smo dobili od HŽ infrastrukture.

Iz navedenog se odgovora prema svemu sudeći nikako ne može raditi o činjenici kako navodi gradonačelnik Neferović da „nije došlo do realizacije preuzetih obveza“. U svom priopćenju HŽ navodi da su uložena znatna sredstva do jednostranog raskida Sporazuma, i to preko 22 milijuna kuna. Prema svemu sudeći došlo je do „šuma u komunikaciji“ ali radovi su započeli iz čega se može postaviti novo pitanje kako to da gradonačelnik Neferović nije uputio dopis kako bi dobio točnu i vjerodostojnu informaciju u kojoj je fazi obnova pruge i realizacija potpisanog Sporazuma.

-Napomenuli bismo da je do Odluke o investiranju u obnovu dionice pruge Pleternica – Čaglin – Našice svojedobno došlo zahvaljujući velikoj zainteresiranosti lokalne samouprave, koja je dijelom sredstava odlučila subvencionirati obnovu kako bi pruga ponovo bila puštena u promet. Temeljem toga je i sačinjen Sporazum HŽ Infrastrukture i Grada Požege te je shodno Sporazumu, HŽ Infrastruktura krenula u investiciju. Onog trenutka kad je lokalna samouprava odlučila raskinuti taj Sporazum, čime je iskazala da interesa za obnovu pruge nema, HŽ Infrastruktura je nažalost, morala prekinuti započete radove – stoji u odgovoru HŽ-a.

Zbog svega navedenog s pravom se treba pojaviti zabrinutost iz razloga potraživanja troškova koju namjeru prema svemu sudeći ima HŽ infrastruktura, što je također regulirano u čl. 7. Sporazuma.

-S obzirom da je došlo do jednostranog raskida ovog Sporazuma, temeljem potpisanog Sporazuma o sufinanciranju radova na obnovi dionice Pleternica – Našice, Grad Požega dužna je drugoj sporazumnoj strani nadoknaditi troškove nastale dosadašnjom realizacijom obveza preuzetih  Sporazumom. Kao što smo naveli u prethodnom e-mailu, o samom postupku i iznosu naknade štete zbog raskida Sporazuma odlučit će Uprava HŽ Infrastrukture po prijedlogu mjerodavnih poslova, u najboljem interesu Društva – naglašavaju u HŽ infrastrukturi.

Da li je i ovo još jedan razlog da Gradski vijećnici obrate veću pozornost na odluke koje donosi gradonačelnik Neferović i da se izdignu „iznad stranačke stege“ te da rade u interesu onih od kojih su dobili povjerenje da ih zastupa neka svatko po svojoj savjesti prosudi. Da se ovakav vrijedan i zahtjevan projekt „potezom pera“ se zaustavlja bez valjanog i opravdanog obrazloženja i razloga, slobodno se može reći da prelazi mjeru zdravog razuma.

Kao obrazloženja gradonačenik Neferović postavlja upitnost investicije u koju je već uloženo preko 22 milijuna kuna kao i to da se vodi računa o trošenju proračunskog novca. O tome u koje se sve svrhe proračunski novac troši i na koji se način raspolaže vrijednom imovinom ostavljamo kao takvu priču za vrijeme ispred nas.

U svakom slučaju se dade zaključiti da će HŽ infrastruktura potraživati veliki dio uloženih sredstava što je također vidljivo iz odgovora koje smo dobili.

-O samom postupku i iznosu naknade štete zbog raskida Sporazuma odlučit će Uprava HŽ Infrastrukture po prijedlogu mjerodavnih poslova, u najboljem interesu Društva – zaključuju u svom priopćenju u HŽ infrastrukturi.

Da se radi o nekakvom predizbornom triku zbog potpisivanja Sporazuma prije početka izbora kao takva konstatacija gradonačelnika Vedrana Neferovića „ne pije vodu“. Na sličnom primjeru se može vidjeti da je gotovo istovjetan Sporazum realiziran na obnovi pruge Požega – Velika, na što se HŽ infrastruktura obvezala te je uz sufinanciranje Grada Požege, od oko 350 tisuća kuna, kao takav projekt uspješno završen.

0 Comment

Send a Comment