Hvalevrijedne akcije potpore obitelji za liječenje male Korine (FOTO GALERIJA)

Autor: Jelenko Topić

JAKŠIĆ/POŽEGA – HKUD „Slavonija“ iz Jakšića u suradnji sa općinom Jakšić organiziralo je na igralištu uz jakšićku Osnovnu školu „Mladost“ humanitarni koncert „Za Korinu“ na kojemu su posjetitelji davali svoje priloge za potporu obitelji male djevojčice Korine iz ovog mjesta koja treba poći na liječenje u London što iziskuje velika novčana sredstva. Tu se okupilo više stotina posjetitelja koji su pratili višesatni folklorni i tamburaški program.

Nastupili su Puhačka glazba Jakšić, dječje skupine HKUD „Slavonija“ i pleterničkog KUD „Orljava“, zatim Matica slovačka „Kukučin Kuntarić“, folkloraši HKUD „Slavonija“,KUD „Orljava“ i KUD „Ivan Goran Kovačić“ iz Velike, tamburaški sastavi „Sanjari“,“Poljadija“, „Hrvatice“ i „Zlatna dolina“, te poznati pjevač tamburaške glazbe Stjepan Jeršek Štef. Svi oni su došli bez naknade podržati ovu akciju dajući tako svoj doprinos, a veliko srce pokazali su i posjetitelji došavši po hladnom vremenu na koncert i dajući svoj prilog u prikupljanju novca za ovu obitelj.

Sudionike koncerta i posjetitelje pozdravio je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević zahvalivši se na odazivu i potpori, a organizirana je aukcijska prodaja umjetničkih slika od koje je novac također usmjeren za liječenje male Korine. Na isti način je dat prihod od prodaje alkoholnih pića i bezalkoholnih napitaka.

U ovu akciju uključile su se i konjogojske udruge Pleternica, zatim „Vallis Aurea“ iz Požege i „Konji bili, konji vrani“ iz Nove Gradiške koji će danas (u nedjelju) sa zapregama i konjima svojih članova u Požegi na livadi pokraj Orljave(preko puta starog Autobusnog kolodvora) od 11 do 18 sati organizirati humanitarne vožnje zapregama i jahanje za djecu i odrasle kako bi također prikupljali novac za liječenje djevojčice Korine.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije