Hvalevrijedna inicijativa: Gimnazijalci potiču na obnovu ostatka Atletskog stadiona

Autor: D.K.

POŽEGA – Učenici 3.d razreda Opće gimnazije u Požegi došli su na zanimljivu ideju obnove ostataka Atletskog stadiona, točnije tribina koje su nestale zbog sloja zemlje koji se nataložio tijekom vremena. Poticaj za ovu ideju bila je želja ispratiti maturante koncertom i druženjem pod nazivom „Pozdrav maturantima“. Stoga su se obratili najprije razrednici Veri Ćuže-Abramović a zatim Gradu Požegi kako bi njihova ideja zaživjela. Njihovom idejom oduševili su se Požartovci a nakon njih svi Požežani kojima je ovaj stadion nešto značio.

Poznati požeški kreativac Marijan Grbac skicirao je i plan čišćenja te rekonstrukciju starih tribina. Također je osmislio i prenosivu pozornicu koja bi se po potrebi postavljala na livadu ispred tribina. Na ovu akciju pristao je i ravnatelj Gimnazije Pavle Bucić, jer se radi o zemljištu koje pripada Gimnaziji. Prva faza rada bilo bi odvoženje zemlje i raslinja što bi odradila požeška tvrtka “Komunalac” tijekom ovoga tjedna. Nakon toga krenula bi akcija čišćenja samog stubišta na koju bi pozvali sve građane koji žele sudjelovati. Svatko bi trebao ponijeti nešto od alata i dobru volju. Događaj će biti objavljen na facebooku i svatko je dobro došao.Prema učeničkoj ideji prostor koji bi očistili služio bi svim građanima za raznovrsna događanja, a mogle bi se organizirati i sportske aktivnosti.

Današnji izgled nikako nije reprezentativan jer je zapušten, stoga bi ovo akcija bila korisna i zbog vizualnog izgleda ovog dijela grada, a svakako kao prostor za druženje i okupljanje mladih i onih malo starijih. Atletski stadion izgrađen je 1950. (na mjestu današnje nove Gimnazije) a srušen je 1998. godine. Bio je zelena oaza u samom centru grada, smješten na idealnoj lokaciji u neposrednoj blizini tri osnovne škole i Gimnazije. Taj spomenik požeškog sporta koristili su sportaši, učenici i rekreativci. Atletski stadion odnosno atletska staza ne postoji od 1998. godine pa požeška djeca nemaju osnovne uvjete za bavljenje tim bazičnim sportom.

Simbolično je da su ovu akciju obnove ostataka Stadiona pokrenuli učenici koji su rođeni godinu ili dvije nakon uništenja požeškog Atletskog stadiona. Nadamo se da će se ovaj prostor njihovom akcijom dostojno urediti, a da će grad Požega u skoroj budućnosti dobiti novu atletsku stazu kakvu grad takve bogate atletske povijesti i zaslužuje.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot