Hvalevrijedna humanitarna akcija “Omiljeni cvijet Ane Rukavine”

POŽEGA – Forum žena SDP –a Gradskog odbora Požega se uključio u današnju humanitarnu akciju Socijaldemokratskog foruma žena SDP –a Hrvatske “Omiljeni cvijet Ane Rukavine”.

Zaklada Ana Rukavina je od početka svog rada prije osam godina organizirala 264 akcije upisa u Registar na kojima se upisalo više od 46 tisuća potencijalnih darivatelja od kojih je više od 44 tisuće tipizirano. Iz hrvatskog su Registra do danas 44 osobe dobile novu priliku za život, odnosno provedene su 44 transplantacije matičnih stanica od hrvatskih darivatelja.

Socijaldemokratski forum žena SDP –a dao je veliki doprinos razvoju Registra i ovo je već 5. godina uključenosti u ovu humanitarnu akciju.

-Ove godine je i  Forum žena SDP –a GO Požega razveselio svoje sugrađane sa tulipanima u svim bojama, a građani su ukupno donirali 2.784 kuna. Požežani su pokazali da su ovakve akcije hvalevrijedne, humane i kroz njih možemo svi zajedno pomoći onima kojima je to najpotrebnije i koji su sada oboljeli od teških bolesti, a kojima je jedina želja da ozdrave -rekla je Martina Vlašić, predsjednica Foruma žena SDP-a GO Požega te naglasila kako je ulaganjem u Zakladu i podržavanjem njenog rada osiguravamo budućnost i zdravlje za sve nas te se zahvalila građankama i građanima bez kojih današnja akcija ne bi bila moguća.

-Ovakve akcije su dobre, trebamo ih podržavati ali redovito i održavati. Zaklada Ana Rukavina može biti primjer drugima jer je kao takva jedna od najboljih u Hrvatskoj, transaparentna, okrenuta humanitarnoj aktivnosti i za svaku je pohvalu. Kao takva Zaklada, načinom rada i organiziranošću daje značajnu pomoć cjelokupnom zdravstvenom sustavu – naglasio je prim. mr. sc. Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja te naglasio kako sva financijska sredstva i planiranje bez humanitarne i ljudske dimenzije poput ove ne mogu imati pravu učinkovitost.

Današnjoj akciji svoj doprinos na svojstven način dao je i saborski zastupnik Zdravko Ronko koji se rado odaziva na sve humanitarne aktivnosti što kroz svoj dugogodišnji rad kao javna osoba dokazao i dužnosnik sustavno dokazuje.

 

0 Comment

Send a Comment