Požega.eu

Hvala darovateljima: U ovotjednoj akciji prikupljeno 329 doza krvi

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.POŽEGA - U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Požega ovog tjedna bilo je organizirano prvo ovogodišnje dobrovoljno darivanje krvi.

Dana 31. siječnja akciji je pristupilo 112 potencijalnih darovatelja a krv je dalo 104 darovatelja. Dana 01. veljače akciji je pristupilo 130 potencijalnih darovatelja a krv je dalo 107 darovatelja. Dana 02. veljače akciji je pristupilo 146 potencijalnih darovatelja a krv je dalo 118 darovatelja. Ukupno je u ovoj trodnevnoj akciji pristupilo 388 potencijalnih darovatelja a krv je dalo 329 dobrovoljnih darovatelja i time spasilo nečiji život.

 - Zahvaljujemo se na odazivu svim darovateljima te medijima koji su i ovaj puta pomogli u promoviranju akcije i dobrovoljnog darovanja krvi – istakao je ravnatelj CK GK Požega, Miroslav Zelenika.

Iz Crvenog križa ujedno podsjećaju da darovatelj krvi može biti svaki zdravi čovjek od 18 do 65 godina, da je darovanje krvi bezbolan akt koji ne narušava zdravlje davaoca. Dobrovoljnim davanjem krvi ujedno kontroliramo naše zdravlje, te da je Krv kao lijek nezamjenjiva. 

Foto: Iz Arhive,  pozega.eu

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.