Humanitarni sajam na Kanižlićevoj školi za afričke prijatelje

Autor: D.K.

POŽEGA – Učenici Osnovne škole Antuna Kanižlića iz Požege već treću godinu zaredom organiziraju prodajni humanitarni sajam Gladnoj djeci za školski obrok” na kojem po simboličnim cijenama od jedne do desetak kuna prodaju odjeću, obuću, igračke, knjige, hranu, piće i razne rukotvorine.

Sav prikupljeni iznos donira se organizaciji „Marijini obroci“ kojim se želi osigurati topli obrok i iskorijeniti glad u siromašnim afričkim školama. U organizaciji sajma bili su uključeni svi učenici od prvog do osmog razreda te njihovi učitelji, a pridružile su im se i ostale škole sa područja grada Požege, Katoličke, Dobriše Cesariće i Julija Kempfa, polaznici dječjih vrtića i srednjih škola ali i Izviđačkog odreda “Jozo Koutni”.

Voditeljica projekta Ana-Marija Biršić Glibo

– Prošle godine smo na sajmu skupili 21 tisuću kuna od čega smo 18 tisuća uplatili za afričku djecu, a ostatak za žrtve lanjskih poplava. S tih 18 tisuća kuna osigurali smo sredstva kojima se cijele godine može hraniti 170 djece u Malaviju, Liberiji ili Beninu – ističe voditeljica projekta Ana-Marija Biršić Glibo koja naglašava kako će kroz cijeli dan posjetitelji moći obilaziti štandove i kupovali stvari.

Malim školarcima želja je prikupiti dovoljno sredstava kako bi vršnjacima iz Afrike izgradili školu a na tome im je uzor Osnovna škola Ivan Goran Kovačić iz Zagreba koja je lani na svom sajmu skupila 50 tisuća kuna i tim novcem izgradila školu za 700 afričke djece.

Na humanitarnom sajmu djeca su izvela zabavni i sportski program na kojem su bili nazočni među drugim uzvanicima čelnici grada i županije, zamjenik gradonačelnika grada Požege Darko Puljašić i zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha.

no images were found

 

Više iz kategorije