Humanitarni rad Udruge Branko Drinovac -“Lega“ iz Bresnice u izgradnji nove kuće hrvatskog branitelja u Novom Selu Glinskom

Autor: D.K.

Članovi Udruge iz pleterničkog kraja Branko Drinovac-“Lega“- Bresnica odlučili su konkretno pomoći jednoj obitelji u potresu pogođenom djelu Hrvatske-Banovini. Inicijativa je to Udruge 63.“A“samostalne gardijske bojne koju su podržali još u siječnju ove godine kada su obišli  nekoliko objekata obilježenim crvenom naljepnicom. Tijekom tog obilaska pronašli su kuću u vlasništvu hrvatskog branitelja koja je bila predviđena za rušenje zbog opasnosti od potpunog urušavanja.

-Odlučili smo se izgraditi obiteljsku kuću u vlasništvu 48-osmogodišnjeg Ive Milošića i njegove supruge Snježane (38) koji imaju četvero djece, Nikolu (19), Maju (12), Andreja (5) i Ines (4) s kojima živi i baka Janja Milošić (80) u zajedničkom kućanstvu.

 Dokumentacuju je odradila tvrtka Puni Krug d.o.o. iz Požege, a od radova je do sada odrađeno rušenje oštećene kuće, odvoz materijala i čišćenje gradilišta, iskop temelja, postavljanje armature, betoniranje, šalovanje i betoniranje prve ploče.

Za tu namjenu je Udruga 63.“A“ SGB uplatila 43.034,50 kuna dok je Udruga Branko Drinovac “Lega“ iz Bresnice uplatila gotovo 13 tisuća kuna

-Od iznosa naše Udruge Branko Drinovac Lega grad Pleternica je donirao pet tisuća kuna, mi smo iz naših sredstava izdvojili četiri tisuće dok je ostatak donirala osoba koja podržava naš rad i želi biti anonimna – ističu iz Udruge Branko Drinovac koji se predstavnici zahvaljuju gradu Pleternici i gradonačelnici Antoniji Jozić koji su prepoznali i podržavaju njihov rad, kao i donatoru njihovom prijatelju koji je uvijek uz njih.

-Zahvaljujemo svima koji su volonterski radili na ovom projektu kao i dragovoljcu Josipu Širiću koji je stalno na terenu i koordinira sa svim radovima ugradivši gotovo cijelog sebe u taj projekt – dodaju.

Obnova kuće u Novom Selu Glinskom obitelji Milošić je jedina s kojom se krenulo konkretno s obnovom, a obje udruge koje su započele s projektom na čelu s Josipom Širićem obavezale su se da će projekt odraditi do kraja i da će ta obitelj prije zime useliti u svoju novu kuću.

Svi koji žele pomoći u realizaciji izgradnje nove obiteljske kuće obitelji Milošić mogu uplatiti sredstva na račun naše Udruge Branko Drinovac Lega koja će sredstva biti transparentno utrošena i potkrijepljena s računima.

Podaci za uplatu: Udruga Branko Drinovac Lega, Bresnica 60, 34310 Pleternica

IBAN-HR9024020061100785836

Foto: FB Josip Širić i Udruga BD Lega

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88