Humanitarni prodajni sajam u dvorištu Osnovne Škole Antuna Kanižlića: “Gladnoj djeci za školski obrok” /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

U dvorištu Osnovne Škole Antuna Kanižlića održan je jedanaesti humanitarni prodajni sajam u sklopu projekta “Gladnoj djeci za školski obrok” koji ova škola ostvaruje uz pomoć učenika, nastavnika i građana Požeštine te u suradnji s međunarodnim projektom Marijini obroci Hrvatska.

-Sve što imamo u školskom dvorištu na sajmu su darovane stvari koje su Požežani, učenici i nastavnici donijeli u zamjenu za donaciju. Mnogo je truda i radosti uloženo u ovaj Projekt. Sretni smo što su u našem gradu prepoznaje vrijednost ovoga projekta koji je dio jednostavnog i djelotvornog rješenja za glad u svijetu – ističu organizatori.

Podsjetimo da je za jedno dijete potrebno 11 centi na dan kako bi pohađalo školu i dobilo topli obrok, što za njih znači sigurnu budućnost.

Organizatori se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način podržali ovaj projekt prehrane djece u najsiromašnijim dijelovima svijeta. Prihodi od prodaje u cijelosti će biti uplaćeni na račun Marijinih obroka, Hrvatska.

Na Sajmu su bile i časne sestre, gošće iz Benina, a prigodnim riječima na humanim aktivnostima koje imaju višestruko pedagoško i civilizacijsko značenje mladim humanitarcima i njihovim učiteljima čestitao je zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.

Tekst: I.A./S.P.

Foto: Ante Krstanović

Više iz kategorije