Humanitarni pohod lovaca gostiju po Zapadnom Papuku donio 11 divljih svinja – meso za pučku kuhinju, župe, stare lovce i kulturne udruge

Autor: D.K.

Požeško lovačko društvo „Jelen“ u svome je županijskom lovištu Zapadni Papuk  organiziralo tradicionalni humanitarni lov sa gostima na divlje svinje i to u povodu skorih blagdana kako bi donirali meso potrebitima. Među sedamdesetak sudionika uz ovdašnje lovce bili su njihovi gosti iz Zagreba, Konavala, Poreča, Vinkovaca, Daruvara i drugih mjesta.

Cjelodnevni pohod je bio izuzetno uspješan. Odstrijeli su jedanaest divljih svinja, a posrećilo se da odstrijeli i mladoj lovkinji  Mihaeli Iličić iz Alilovaca. Zbog gorskih predjela lovišta i nepristupačnog terena izvlačenje odstrijeljene divljači poprilično je trajalo, no lovci su proveli ugodno poslijepodne u prirodnom okruženju lovačkog doma na predjelu Leštat pod Papukom.

-Meso iz ovog lova po tradiciji ćemo donirati Pučkoj kuhinji Caritasa Požeške biskupije za korisnike u vrijeme Božićnih blagdana, zatim našim starijim lovcima, te kulturnim udrugama i župama našeg kraja – kazao nam je predsjednik „Jelena“ Boris Janić, koji je svima zaželio blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu.

Nakon povratka iz lova lovnik Krunoslav Budić zahvalio je lovcima na korektnom ponašanju, te su odali počast divljači.

Kroz druženje lovaca i gostiju svirali su tamburaši Naša grana pod vodstvom Igora Vrkljana.  

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek