“Humane zvijezde” u Pleternici ponovno na djelu: Pokloni djeci iz Udruge djece s posebnim potrebama “Osmjeh” /FOTO/

Autor: DK

PLETERNICA – Nije trebalo dugo čekati ponovni dolazak članova “Humanih zvijezda”, humanitarne udruge koja djeluje više od 13 godina, a koja ima za cilj pomaganje onima koji su u potrebi. Njihova “misija” je prvenstveno pomoć djeci s poteškoćama u razvoju i koja nemaju odgovarajuću roditeljsku skrb.

Podsjetimo, članovi udruge “Humane zvijezde” u rujnu su gostovale u Pleternici na humanitarnoj utakmici koja je bila organizirana kako bi se pomoglo u obnovi krovišta crkve u Požeškim Sesvetama. Jučer su došli ponovno u Pleternicu kako bi u blagdanskom ozračju skromnim poklonima razveselili djecu iz Udruge djece s posebnim potrebama i poteškoćama “Osmjeh”. 

Branko Tušek, predsjednik Udruge “Humane zvijezde”

-Pred nama je blagdan Svete obitelji a i mi smo jedna velika obitelj. Prije nekoliko mjeseci ovdje smo bili jako lijepo primljeni i odlučili smo ponovo doći za blagdan Svete obitelji i skromno vas darivati. Nije to ništa veliko ali je od srca. “Humane zvijezde” svake godine obilaze po dva mjesta tako da smo danas u Županji i Pleternici – rekao je predsjednik Udruge Branko Tušek zaželjevši djeci i njihovim roditeljima puno sreće i zdravlja. Također je obećao da će, bude li potrebe za nekom pomoći, ponovo doći odigrati humanitarnu utakmicu.

Članovi udruge “Humane zvijezde” su bivši vrhunski sportaši i njihovi prijatelji. Istaknuti su članovi su oni nogometaši koji su ostavili duboki trag u Franciskoj 1998. godine kada su kao momčad Vatrenih postigli vrhunski rezultat i pobjedu, Vlaović, Ladić, Boban, Krpan, Soldo, koji se uvijek rado odazovu i sudjeluju u svim plemenitim akcijama i događajima.

Na poklonima za 24-ero djece zahvalila se tajnica Udruge “Osmjeh” Vesna Rezo, a dakako da treba istaći zahvalnost i Ivici Pejnoviću koji je inicijator svih tih akcija. 

 

Komentiraj: