HSU grada Požege i Požeško-slavonske županije uputili čestitke uz Međunarodni dan starijih osoba

Autor: Jelenko Topić

Glavna skupština Ujedinjenih naroda 30. prosinca 1990. godine je 1. listopada proglasila Međunarodnim danom starijih osoba kako bi se naglasila značenje osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Proglašenjem Međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima. Međunarodni dan starijih osoba obilježava se od 1991. svake godine.

Vezano uz taj znčajan datum oglasili su se čelnici Županijske i Gradske organizacije HSU Ivan Delić i Svetislav Marić s najljepšim željama članstvu i osobama treće životne dobi. Zbog pandemije koronavirusa izostale su njihove redovne aktivnosti uz Međunarodni dan starijih osoba.

-Nismo u mogućnosti mjeriti tlak i vaditi krv radi kontrole zdravstvenog stanja osoba treće životne dobi kao što smo to činili prethodnih godina u Pješačkoj zoni grada, pa ne preostaje u ovakvim okolnostima ništa drugo do im čestitati njihov dan kako našim članovima, tako i simpatizerima i ostalim starijim osobama našega kraja uz želje za mnogo dobrog zdravlja i dug život  – poručili su Ivan Delić, predsjednik HSU Požeško-slavonske županije i Svetislav Marić, predsjednik Gradske organizacije HSU. 

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije