HSS očekuje zastupnika u Petoj izbornoj jedinici

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Izborni stožer Hrvatske seljačke stranke za Petu izbornu jedinicu, koja uz Požeško-slavonsku još obuhvaća Vukovarsko-srijemsku i Brodsko-posavsku županiju okupio se u objektu „Zlatnog luga“ kraj Požege gdje su analizirali stanje i dogovarali izlazak na parlamentarne izbore. Na ovom području ta stranka ima dosta dužnosnika i vijećnika u jedinicama lokalne i regionalne samouprave, te veliki broj birača.

-Kroz sporazum sa Domoljubnom koalicijom participirat ćemo u vlasti na državnoj razini jer imamo dovoljno kvalitetnih ljudi, te tražiti da se ulaže u Slavoniju, a ovdje očekujemo da ćemo osvojiti barem jedan zastupnički mandat u Hrvatskom  saboru – kazao je koordinator Izbornog stožera HSS-a za 5. Izbornu jedinicu Davor Vlaović, inače predsjednik HSS-a Brodsko-posavske županije i zamjenik župana za gospodarstvo.

Slično razmišlja i njegov požeški kolega Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo i čelnik županijskog HSS-a Požeško-slavonske županije.

-Uvijek smo u fokusu imali poljoprivredu i selo, a tu su još turizam i regionalni razvoj, želimo da Slavonija bude uspješna i to ćemo tražiti kroz obnašanje vlasti, a mi kao odgovoran partner ne želimo kalkulirati jer nam je interes Slavonije u prvom planu što ćemo dokazati – kaže Jakopović.

Izvršni predsjednik HSS-a za ovu izbornu jedinicu tijekom kampanje Andrija Juzbašić dodaje da im je cilj zadržati mlade na selu, te im pomoći da osmisle programe za svoju egzistenciju, a potpunom obranom slavonskog sela očuvat će se život na ovim područjima. Najavio je i traženje da se novac od šumskog doprinosa umjesto u Zagrebu namijeni Slavoniji gdje se taj prihod najvećim dijelom i prikuplja.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: