HSS očekuje zastupnika u Petoj izbornoj jedinici

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Izborni stožer Hrvatske seljačke stranke za Petu izbornu jedinicu, koja uz Požeško-slavonsku još obuhvaća Vukovarsko-srijemsku i Brodsko-posavsku županiju okupio se u objektu „Zlatnog luga“ kraj Požege gdje su analizirali stanje i dogovarali izlazak na parlamentarne izbore. Na ovom području ta stranka ima dosta dužnosnika i vijećnika u jedinicama lokalne i regionalne samouprave, te veliki broj birača.

-Kroz sporazum sa Domoljubnom koalicijom participirat ćemo u vlasti na državnoj razini jer imamo dovoljno kvalitetnih ljudi, te tražiti da se ulaže u Slavoniju, a ovdje očekujemo da ćemo osvojiti barem jedan zastupnički mandat u Hrvatskom  saboru – kazao je koordinator Izbornog stožera HSS-a za 5. Izbornu jedinicu Davor Vlaović, inače predsjednik HSS-a Brodsko-posavske županije i zamjenik župana za gospodarstvo.

Slično razmišlja i njegov požeški kolega Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo i čelnik županijskog HSS-a Požeško-slavonske županije.

-Uvijek smo u fokusu imali poljoprivredu i selo, a tu su još turizam i regionalni razvoj, želimo da Slavonija bude uspješna i to ćemo tražiti kroz obnašanje vlasti, a mi kao odgovoran partner ne želimo kalkulirati jer nam je interes Slavonije u prvom planu što ćemo dokazati – kaže Jakopović.

Izvršni predsjednik HSS-a za ovu izbornu jedinicu tijekom kampanje Andrija Juzbašić dodaje da im je cilj zadržati mlade na selu, te im pomoći da osmisle programe za svoju egzistenciju, a potpunom obranom slavonskog sela očuvat će se život na ovim područjima. Najavio je i traženje da se novac od šumskog doprinosa umjesto u Zagrebu namijeni Slavoniji gdje se taj prihod najvećim dijelom i prikuplja.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot