Hrvatski telekom prebacuje odgovornost na Hrvatske ceste, a radovi na kružnim tokovima stoje!

Autor: Jelenko Topić

Izgradnja kružnih tokova kraj starog autobusnog kolodvora i Zvečeva tijekom posljednjih nekoliko mjeseci uzrokuju brojne probleme i zastoje u odvijanju prometa. Rok za dovršetak je do 1. siječnja, no vozači su nestrplji jer se praktički ništa ne radi.

Predstavnici izvođača radova upiru prstom, a to su potvrdili i čelnici grada Požege da je zastoj zbog tvrtke Hrvatski telekom koja navodno treba izmjestiti podzemne telekomunikacijske vodove. Stoga smo uputili zahtjev navedenoj tvrtki da nam daju odgovore o rokovima izmještanja tih instalacija.

-Predmetnu investiciju vodi tvrtka Hrvatske ceste koja je, s obzirom da Hrvatski Telekom na navedenom području posjeduje uporabne dozvole, bila dužna napraviti i financirati projekte izmještanja elektroničko komunikacijske infrastrukture i kabela HT-a, što nije u potpunosti realizirano. HT trenutno s podizvođačima Hrvatskih cesta poduzima aktivnosti te im pomaže oko terenske podrške i dokumentacije kako bi se projekt dovršio čim prije. Dio bakrene infrastrukture izmješten je tijekom prošlog tjedna, a dio će biti izmješten ovaj tjedan. Također, HT je pružio uvid u podatke vezane uz optičku infrastrukturu koju je potrebno izmjestiti te se trenutno čeka konačno tehničko rješenja za taj projekt od investitora HC.

Hrvatski Telekom je u cijelom projektu bio odgovoran partner te smo odradili sve što je bilo u našoj odgovornosti – stoji u odgovoru Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog telekoma.

Nažalost nisu odgovorili u kojim će se rokovima sve izvesti jer građevinari tvrde da su spremni dovršiti posao za nekoliko dana nakon zahvata HT-a.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88