Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Hrvatske šume čiste šest lokacija u Požeštini

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Hrvatske šume čiste šest lokacija u Požeštini Požega.eu | Hrvatske šume čiste šest lokacija u Požeštini

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Fokus naše javnosti ususret Danu planeta zemlje upravo je na globalnom podizanju svijesti o važnosti očuvanja okoliša i poticanja društva da preuzme odgovornost za zaštitu prirode, jer budućnost našeg planeta ovisi o nama! 

Rezolucija Zemlja s velikim brojem udruga i partnera projekta organizira niz akcija čišćenja. Prošle godine okupili su više od pet tisuća volontera i prikupili 130 tona različitog otpada na 30-ak lokacija.

Ove godine pozvali su volontere i ljubitelje prirode da im se pridružena više od 70 lokacija širom zemlje i to do kraja ovog mjeseca. Vrhunac akcije očekuje se upravo na Dan planeta Zemlje 22. travnja kada će tisuće ljudi od Vukovara i Osijeka do Varaždina, Čakovca, Zagreba, Samobora, Karlovca, Gospića, Pule, Zadra, Knina, Šibenika, Splita, ali i mnogih drugih lokacija zasukati rukave i učiniti našu zemlju malo čišćom, malo boljom.

Građevinski i industrijski otpad i mulj, stari televizori, rabljeni automobili, baterije, plastične vrećice, papir, stara odjeća, stari namještaj… i popis se nastavlja. Što sve možete pronaći u prirodi a da nije njezino?

Nositelj aktivnosti čišćenja na području Požeštine su Hrvatske šume – Uprava šuma Požega, a predviđeno je provođenje na šest lokacija.

To će se ostvariti tijekom 20. i 21. travnja od 7 do 15 na području sela Duboka u općini Čaglin, zatim u Vetovu na području grada Kutjeva, Mihaljevcima na požeškom području, Jaguplijama i Skenderovcima pokraj Brestovca, te Oljasima u općini Velika.

Foto: IlustracijaOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.