HRVATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA: Jačaju saborski klub i ujedinjuju umirovljeničke stranke

Autor: Jelenko Topić

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika(HSU) za Požeško-slavonsku županiju Ivan Delić na konferenciji za medije govorio je o aktualnim temama kao što su ujedinjenje umirovljeničkih stranaka, te uvođenje nacionalnih mirovina.

Na državnoj razini jačaju Klub HSU u Hrvatskom saboru ojačan je ulaskom Tomislava Žagara, a očekuju da će klub uskoro imati šest zastupnika čime će se intenzivirati rad u saboru.

-Središnji odbor stranke je pokrenuo inicijativu za ujedinjenje svih umirovljeničkih stranaka do kraja godine, njihova rukovodstva na svim razinama bi ušla u rukovodstva HSU, a čelnici ih stranaka pokazali su razumijevanje za ovaj korak –kazao je Ivan Delić. Projekti HSU od osnivanja do danas u džepove umirovljenika ulili su dodatnih 60 milijardi kuna. Osvrnuo se na prijedloge uvođenja nacionalne mirovine bez obzira na uplatu doprinosa i radni staž.

– To se ne može zvati mirovinom i ne može isplaćivati iz mirovinskog fonda u kojega su stotine tisuća naših ljudi uplaćivale novac cijeli radni vijek, pa smatramo da je taj korak podilaženje u predizborne svrhe i to najsiromašnijem dijelu naših građana – naglašava Ivan Delić. Dodao je da se HSU zalaže za obiteljske mirovine što uključuje pravo supružnika da uz vlastitu mirovinu imaju pravo primati i dio mirovine preminulog supružnika.

-Često se događa da bračni parovi skupe 70 godina staža, jedno od njih premine brzo nakon odlaska u mirovinu, a desetljeća njegovih uplata doprinosa odu u vjetar jer država to ne priznaje – zaključio je Delić.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: