Hrabar poduzetnički potez mladog Požežanina: U vlastiti biznis uložio više od 100 tisuća eura, danas je lider u toj branši u svojoj županiji, a svakodnevno osigurava egzistenciju za osam obitelji u kojima je 18-ero djece /FOTO/

Autor: DK


Nakon gotovo 20 godina rada u djelatnosti s PVC stolarijom kod drugih vlasnika, odvažio se još uvijek mladi, tada 40-godišnjak Jurica Matijević upustiti u privatni biznis, svojevrstan rizik u današnjem vremenu.

Radio je i dokazao se u radu kod svojih prethodnih poslodavaca kod koji su mu ostali brojni uspjesi i nije bilo razloga ne okušati se u vlastitoj tvrtki te sam sebi pokazati da može još bolje i kvalitetnije odraditi ono što je naučio.

Prije godinu i pol osnovao je vlastitu tvrtku i uložio znatna vlastita financijska sredstva na što bi se malo tko od onih „manjih“ odlučio. Uložio je više od sto tisuća eura vlastitog novca, kupio strojeve, alate, opremu i vozila, zaposlio radnike i uhvatio se u koštac s jakom konkurencijom.

Tvrtka Jurice Matijevića Portes d.o.o. iz Požege danas zapošljava osam radnika, dakle osigurana je egzistencija za osam obitelji, ne računajući njega, u kojima je ni manje ni više već 18-ero djece. Dokazao se Jurica u svom biznisu i slobodno se može reći da je u tom poslu lider u svojoj županiji, ali i izvan nje jer su njegov rad prepoznali i brojni poslovni partneri u drugim dijelovima Hrvatske. Gotovo su svakodnevno njegova vozila na putu prema Lici, gradovima Gospiću i Ogulinu gdje su s njegovim pristupom i kvalitetom rada više nego zadovoljni. Na isti se način može reći da su njegovi poslovni partneri u drugim gradovima Slavonije zadovoljni od kojih iz Valpova, Osijeka, Našica i Belišća prima sve više poziva tražeći od njega da dođe na radne sastanke kako bi se dogovorili za izmjere i montaže, kako na obiteljskim tako i većim stambenim zgradama.

Uložiti vlastita financijska sredstva u svoj biznis, ne imati nikakvih kreditnih obveza i ne koristiti gotovo nikakve druge poticajne mjere, primjer je koji se teško može pronaći u današnjem vremenu. Matijević svoje zaposlenike redovito šalje na različite edukacije kako bi odgovorili na izazove današnjice, ali i vremena koja dolaze što od njih očekuje njihov uski poslovni partner Profine grupa i vodeći Kömmerling sustav u PVC djelatnosti s raznovrsnim dizajnom i kombinacijama koje ispunjavaju sve želje i najzahtjevnijih projektanata.

Još nekoliko primjera mladog poslodavca, Jurice Matijevića prema svojim radnicima. Njih osam, koliko ih je zaposleno, ima u svojim obiteljima ukupno gledajući 18-ero djece. Da su mu radnici na prvom mjestu za njih osigurava redovite isplate regresa i božićnice, a svaka minuta prekovremenog rada se evidentira kako bi se nakon obračunu plaća sve uredno isplatilo na zadovoljstvo radnika. Da bi radnici u Portesu imali još veće zadovoljstvo biti dio tima, poslodavac im organizira i team building u nekim od turističkih kompleksa što je danas prava rijetkost.

Planovi širenja poslovanja tvrtke Portes su zacrtani za razdoblje pred njima. Očekuju se njihova ostvarenja, kupovina vlastitog zemljišta za izgradnju novog funkcionalnijeg proizvodnog prostora jer postojeći koji se koristi nedostatan, te pokretanje proizvodnje ALU stolarije za koju bi se kupili i dodatni strojevi, a sve s ciljem da se odgovori na zahtjeve tržišta i poslovnih partnera.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: