Honda otkrila električni Mugen Shinden San

Autor: R.K.

Honda otkrila električni Mugen Shinden San

Treća generacija Hondina električnog superbikea spremna je za napad na ovogodišnji TT Zero. Mugen i njegovi ljudi nadaju se kako će im ovo biti treća sreća te da će konačno kući odnijeti titulu pobjednika na najzanimljivijoj utrci električnih motocikala koja im je lani izmakla za dlaku…

Ove godine Mugen na otok Man dolazi u pojačanom sastavu. Uz već standardnog Johna McGuinessa tu je još jedna legenda ove utrke Bruce Anstey koji će sjesti na drugi primjerak Shindena San. Ove godine Mugenu je posao uvelike olakšan jer dosadašnji osvajač MotoCzysz nema namjeru braniti naslov u sezoni 2014.

Novi Shinden San dobio je 10 KS više no prošlogodišnji motocikl, a snagu od 136 KS sada mu osigurava manji trofazni elektromotor koji je Mugen preuzeo od dobro nam poznatog Mission Motorsa. Manja masa elektromotora omogućila je Japancima da nabace još koju bateriju, no s koliko struje Shinden sada raspolaže i dalje ostaje tajna. Mugen je ispeglao i oplate motocikla pa on sada izgleda još kompaktnije. Sve navedeno trebalo bi Mugenu donijeti znatno veću brzinu i samim time bolje vrijeme na stazi na kojoj se vozi TT Zero.

 

izvor: automotoportal

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: