Hodočasnički hod šumskim predjelima vidovačke župe uz molitvene zazive na postajama Isusuvog križnog puta /FOTOGALERIJA/

Osmu godinu župa sv. Ivana Krstitelja Vidovci organizira križni put u korizmenom vremenu što je duhovna priprava za najveći blagdan Uskrs. Oko 200 vjernika, najvećim dijelom domaćih župljana, na već svojstven način započeli su križni put pjesmom i molitvama u župnoj crkvi odakle su se hodočasničkim hodom zaputili stazama kroz šumske predjele vidovačke župe ka željenom cilju.

Kao i prethodnih godina postaje križnog puta su određene na kojima se upućuju molitveni zazivi i pjevaju prigodne pjesme. Postaje križnog puta su kod kapelice sv. Valentina u Vidovcima, kapelice Snježne Gospe, “ljevaoničkih” zgrada, na raskrižju u Vranduku za Komušanski put te u Komušini gdje je kratki polusatni predah.

Hodočašće i križni put se nastavlja do naredne postaje kod komušanskog groblja te na raskrižju za Laze i Prnjavor. i U Lazama Vasinim se upućuju molitveni kao i kod kamenoloma jedanaesta postaja križnog puta, a u ulici Milana Valkovića u Vidovcima dvanaesta.

Hodajući kroz križni put hodočasnici su bili srdačno pozdravljani od onih koji se nisu mogli pridružiti zbog svojih slabosti, bolesti i poznih godina.

Foto: Marko Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment