Hodočasnici “Marijanskog zavjeta” na ruti kroz Požeštinu (FOTO)

Autor: DK

POŽEGA – Bratovština “Marijanski zavjet za Domovinu” drugu godinu za redom organizira Nacionalno hodočašće  kroz hrvatska Marijanska svetišta, od istoka do juga Hrvatske. Tako su hodočasnici krenuli od Aljmaša, preko Vukovara do Vinkovaca, Đakova i Slavonskog Broda da bi stigli sinoć do Pleternice u Svetište Gospe od Suza.

Jutros su se hodočasnici zaputili prema Požegi gdje smo ih sreli nadomak Kuzmice. Iz Požege će ujutro nastaviti put prema Stražemanu iz kojeg će 22.lipnja zaputiti prema Voćinu, hodočasničkom rutom kojom se svake godine u kolovozu hodočasti u čast Majci Božjoj Voćinskoj.

Neizosatvno će se zapjevati poznata hodočasnička pjesma “Idemo kroz planine u daleki kraj da vidimo Marijin taj Nebeski sjaj” koja svakom vjerniku-hodočasniku daje snagu, hrabrost ali i ohrabrenje koji hode kroz šumovite i planinske ceste iščekujući što prijašnji dolazak u voćinsko Svetište.

Iz Voćina se dalje hodočasti prema Daruvaru i Bjelovaru, a konačno odredište je 25.kolovoza doći u Dubrovnik. Hodočašće je raspoređeno na 11 ruta – tjedana, a ukupna dužina hodočasničkog puta od polazne do završne točke je 1.700 kilometara.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: