Hodočašće sv. Ivi u Podmilačje u organizaciji Turističke agencije iz Velike “Green Gate Travel”

Autor: DK

Hodočašće sv. Ivi u Podmilačje 2015. 2POŽEGA / PODMILAČJE(BiH) – I ove se godine, o blagdanu sv. Ive, 24.lipnja, sprema veliki broj hodočasnika iz naših krajeva na tradicionalno hodočašće u najveće hodočasničko mjesto Podmilačje, pokraj Jajca (BiH). Svetište sv. Ive u Podmilačju smatra se najvećim hodočasničkim mjestom u Bosni i Hercegovini u kojem se sagrađena crkvica spominje u 15. stoljeću.

Ove godine hodočašće u Podmilačje, između ostalih, organizira i Turistička agencija iz Velike “Green Gate Travel”.  Na sam blagdan sv. Ive organizirani polazak je iz Kutjeva u 03,00 sati u smjeru prema Vetovu, Kaptolu, Velikoj i Požegi u kojim će mjestima preuzimati putnici na dogovorenim mjestima. Nadalje slijedi ugodna vožnja prema Staroj Gradiški i Banja Lukci pa sve do Podmilačja. Planirano je sudjelovanje na svečanom, centralnom euharistijskom slavlju u 11 sati. Polazak iz Podmilačja je planiran oko 15 sati.

Svi oni koji su zainteresirani mogu se javiti i nadalje konzulitirati vezano za hodočašće izravno u agenciji na broj telefona (034) 233-319 ili mobitela 098-929-56-02. Cijena karte je 100 kuna.

”U Podmilačje dolaze bogataši i siromasi, staro i mlado – bez razlike na vjeroispovijesti… Nitko se nikoga ne stidi, niti tko komu klanja, već svi skupa kao rođena braća ponizno mole, traže pomoć i zaštitu sv.Ive..”

/Foto: arhivska fotografija župe sv. Ive Podmilačje/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: