Hodočašće dječjih crkvenih zborova u požešku Katedralu (foto)

Autor: D.K.

IMG_1121POŽEGA – Dječji crkveni zborovi iz župa s područja Požeške biskupije, sv. Cecilije, župe Marije Kraljice i sv. Jurja iz Davora, Dječji crkveni zbor župe Voćin, Dječji crkveni zbor „Marijina djeca iz Pleternice, te dječji crkveni zborovi „Zrakice milosrdnog Isusa“ i  „Požeški slavuji“ iz požeških župa sv. Leopolda Mandića i sv. Terezije Avilske jučer su u pripremi za proslavu svetkovine svete Terezije Avilske, hodočastili u požešku Katedralu.

Prvi dio programa hodočašća započeo je u Dvorani sv. Terezije Avilske gdje se svaki zbor predstavio sa dvije pjesme. Središnji događaj hodočašća dječjih crkvenih zborova bilo je euharistijsko slavlje koje je služeno u požeškoj Katedrali. Uz sudjelovanje svećenika iz požeških župa i središnjih biskupijskih ustanova svečanu euharistiju predvodio je generalni vikar Josip Devčić, koji je bio u svojstvu izaslanika požeškog biskupa Antuna Škvorčevića.

Na početku misnog slavlja generalni vikar se na poseban način obratio djeci izražavajući radost zbog susreta s njima jer u njima osjeća iskrenost i otvorenost za Boga kojom su došli na hodočašće sv. Tereziji Avilskoj o 500.obljetnici njezina rođenja.

Pri završetku euharistijskog slavlja mladi su pjevači, predvođeni generalni vikarom pozdravili Isusovu Majku moleći molitvu Anđeoskog pozdravljenja, a potom se preporučili zagovoru sv. Terezije Avilske moleći molitvu njoj u čast i pjevajući njezine riječi „Samo je Bog dostatan“.

Generalni vikar je zahvalio svim sudionicima euharistijskog slavlja i hodočasnicima na njihovom dolasku ohrabrivši ih za njihovu ustrajnost i marljivost kako bi i naredne godine došli i hodočastili u katedralu.

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot