Hodočašće dječjih crkvenih zborova u požešku Katedralu (foto)

Autor: D.K.

IMG_1121POŽEGA – Dječji crkveni zborovi iz župa s područja Požeške biskupije, sv. Cecilije, župe Marije Kraljice i sv. Jurja iz Davora, Dječji crkveni zbor župe Voćin, Dječji crkveni zbor „Marijina djeca iz Pleternice, te dječji crkveni zborovi „Zrakice milosrdnog Isusa“ i  „Požeški slavuji“ iz požeških župa sv. Leopolda Mandića i sv. Terezije Avilske jučer su u pripremi za proslavu svetkovine svete Terezije Avilske, hodočastili u požešku Katedralu.

Prvi dio programa hodočašća započeo je u Dvorani sv. Terezije Avilske gdje se svaki zbor predstavio sa dvije pjesme. Središnji događaj hodočašća dječjih crkvenih zborova bilo je euharistijsko slavlje koje je služeno u požeškoj Katedrali. Uz sudjelovanje svećenika iz požeških župa i središnjih biskupijskih ustanova svečanu euharistiju predvodio je generalni vikar Josip Devčić, koji je bio u svojstvu izaslanika požeškog biskupa Antuna Škvorčevića.

Na početku misnog slavlja generalni vikar se na poseban način obratio djeci izražavajući radost zbog susreta s njima jer u njima osjeća iskrenost i otvorenost za Boga kojom su došli na hodočašće sv. Tereziji Avilskoj o 500.obljetnici njezina rođenja.

Pri završetku euharistijskog slavlja mladi su pjevači, predvođeni generalni vikarom pozdravili Isusovu Majku moleći molitvu Anđeoskog pozdravljenja, a potom se preporučili zagovoru sv. Terezije Avilske moleći molitvu njoj u čast i pjevajući njezine riječi „Samo je Bog dostatan“.

Generalni vikar je zahvalio svim sudionicima euharistijskog slavlja i hodočasnicima na njihovom dolasku ohrabrivši ih za njihovu ustrajnost i marljivost kako bi i naredne godine došli i hodočastili u katedralu.

no images were found

Više iz kategorije