Hoće li gradovi, općine i javna poduzeća i ove godine trošiti na rokovnike, kalendare i skupe blagdanske poklone?

Autor: D.K.

Poznato je da se svake godine za predstojeće Božićne i novogodišnje blagdane pripremaju pokloni kojima se daruju poslovni suradnici i prijatelji. Taj običaj oduvijek je prisutan i u našim jedinicama, lokalne, te područne i regionalne samouprave, ali i javnim poduzećima kojima su te jedinice osnivači i naravno vlasnici.

Ova godina je po mnogo čemu posebna i specifična zbog pandemije koronavirusa koja je uzrokovala brojne poteškoće u poslovanju institucija i tvrtki, a odražava se izravno i na osnovna primanja zaposlenika u čemu je država pomogla značajnim sredstvima od ožujka mjeseca nadalje. Takve mjere potpore i dalje traju uglavnom poduzećima.

Stoga se postavlja pitanje hoće li se običaj s početka ovog teksta ove godine prekinuti jer ima mnogo razloga za to. Opravdano se postavlja pitanje trebaju li i hoće li gradovi i općine, zatim županije, te javna poduzeća na svim razinama u ovakvim okolnostima trošiti novac na skupe rokovnike, kalendare, kemijske olovke, upaljače i slične blagdanske poklone. Po mišljenju mnogih, a napose sindikalnih krugova, koje brinu o punjenju džepova svoga članstva, za takvo nešto ove godine nema opravdanja.

Jedna čestitka elektronskom poštom u ovim vremenima zasigurno bi bila dostatna za znak pažnje i upućivanje lijepih želja. A ako pak netko hoće darivati svoje suradnike, poslovne partnere i prijatelje možda bi bilo svrsishodnije da to učini nekim prigodnim poklonom kao što su manja bočica vina domaćih vinara, meda iz naših košnica, soka od jabuke i aronije itd, itd.

To bi sigurno bilo korisno i za ovdašnje proizvođače, vinare i OPG-ove u sadašnjim vremenima jer bi istina uz prihod od kupovine njihova proizvoda dobili koju kunu, a veća dobit je ipak osjećaj da ih se netko sjetio.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88