Hladnjača – korak ka boljem plasmanu voća i povrća

Autor: Jelenko Topić

DSC_0334 (Small)POŽEGA – Tvrtka „Danijel“ iz Pleternice otvorila je u Osječkoj ulici(iza trgovačkog centra „Mercator“) u Požegi hladnjaču kapaciteta 700 tona namijenjenu za uskladištenje i čuvanje voća i povrća.

-Ovakvi objekti su ključni za razvoj voćarstva i povrtlarstva čime želimo postići da sve zemljišne površine u našem kraju budu obrađene – kazao je otvarajući hladnjaču požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, te čestitao obitelji Čorak iz Pleternice na ovom ulaganju koje će poticati gospodarski razvoj ove sredine.

Hladnjača ima nekoliko odvojenih prostora uključujući i one sa ovlaživačima radi boljeg dozrijevanja i čuvanja voća i povrća.

-Hladnjaču ćemo koristiti za uskladištenje poljoprivrednih proizvoda do plasmana na tržište jer ćemo razvijati suradnju sa ovdašnjim proizvođačima voća i povrća – kazao je Zvonko Čorak iz tvrtke „Danijel“, te dodao da ovih dana slijedi uskladištenje višnje, a kasnije drugih sorata voća, te povrća.

Nakon otvaranja hladnjače na imanju Zlatka Ćevapovića pokraj Bertelovaca prezentiran je rad tresača višanja koji je proizvela tvrtka „Jagoda“ iz Poljske, a takve strojeve, kao i drugu opremu za potrebe poljoprivrednika, tvrtka „Danijel“ plasira na tržište RH i susjednih zemalja.

-Mi imamo strojeve pa ćemo voćarima brati voće i uskladištiti ga, a oni će to moći platiti dijelom svoga uroda tzv. ušurom. Kroz ovu suradnju predviđen je i otkup poljoprivrednih proizvoda, te plasman do prerađivača ili maloprodajnih lanaca.

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot