Hitna dobila nova vozila: “Sada možemo doći do bilo kojeg stanovnika u 277 naselja naše županije”

POŽEGA – Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, u nazočnosti ravnatelja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Požeško-slavonske županije Fabijana Barišića i zastupnika u Hrvatskom saboru Franje Lucića, uručio je djelatnicima Hitne medicinske pomoći ključeve dvaju novih vozila kojima se podiže standard pružanja zdravstvene zaštite na području Požeško-slavonske županije.

Fabijan Barišić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Požeško-slavonske županije

– Predstavljamo vam dva nova vozila hitne medicinske pomoći. Radi se o vozilima koji podižu standard na području hitne medicine u našoj županiji. Vozila su opremljena sa svom potrebnom opremom po najvišim standardima EU, pogon im je 4×4 i imaju 204 Ks. Požeško-slavonska županija s ovakvim vozilima sigurno može stajati u korak sa bilo kojim EU gradom koji treba hitnu medicinu – rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Požeško-slavonske županije Fabijan Barišić.

Vrijednost oba vozila je 1,1 milijun kuna za što je Požeško-slavonska županija izdvojila 750 tisuća kuna dok je preostali dio financiran iz vlastitih sredstava Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Požeško-slavonske županije.

– Zahvaljujem se županu na razumijevanju i na tome što je prepoznao potrebu za ovakvim vozilima čime stajemo uz bok najkvalitetnijoj medicinskoj pomoći ne samo u RH, već i drugim zemljama EU – dodao je Barišić.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Požeško-slavonske županije raspolaže sa sedam vozila za potrebe timova u Požegi i Pakracu, a u kraćem doglednom vremenu i u Pleternici. U hitnoj medicini je zaposleno 50 djelatnika. U narednih mjesec dana zaposlit će ih se još 15 i to zbog osnivanja TIM-a 2 u Pleternici i novog TIM-1 u Pakracu gdje je do sada bio samo TIM-2.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

– Požeško-slavonska županija je dobila izuzetno dva nova moderna vozila. Gotovo je nemoguće da se ne može doći do bilo kojeg stanovnika na području naše županije. Ovako opremljena vozila nema puno gradova odnosno županija u RH. Mi smo prepoznali potrebu zbog 277 naselja u Požeško-slavonskoj županiji i nabavili smo ova vozila koja su bila neophodna. Vodimo brigu za zdravlje naših stanovnika ali i za one unesrećene. Iako nam je skroman proračun uspjeli smo izdvojiti sredstva koja su bila neophodna za nabavku vozila. Tendencija je da ćemo i naredne godine izdvojiti još sredstava za ovakve potrebe – rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je najavio izgradnji nove zgrade za Hitnu medicinu u blizini Županijske bolnice.

0 Comment