„Hercegovačko silo“ okupilo više od 400 gostiju

Autor: Jelenko Topić

hercegovačko sijelo u velikoj 1.3.2014VELIKA – Tradicionalna zavičajna priredba „Hercegovačko silo“, koju je u dvorani Vatrogasnog doma u Velikoj organizirala udruga „Herceg Stjepan“, okupila je više od 400 gostiju i uzvanika, a kao i ranijih godina predstavila je običaje i tradiciju starog kraja. Pozdravne riječi uputio je predsjednik Udruge „Herceg Stjepan“ Branko Mihalj, a među uzvanicima su bili saborski zastupnik Franjo Lucić, kao i brojni uglednici iz javnog, političkog i gospodarskog  života Požeško-slavonske županije, te gradova i općina među kojima je bio načelnik općine domaćina priredbe Vlado Boban.

U cjelovečernjem kulturno-zabavnom programu sudjelovalo je gostujuće KUD Dubrave Aladinići  iz starog kraja, nastupilo je više narodnih svirača na guslama i diplama kao što su Slavko Šarić i drugi, a za plesno-zabavne sadržaje bila je zadužena glazbena skupina „Oaza“ pod vodstvom Željka Novinca-Kocke.

hercegovačko sijelo u velikoj 1.3.2014. 2

Dakako priređena je degustacija ponajboljih vina desetak proizvođača ovog kraja, te bogata tombola, a sudionici su kušali izvorne specijalitete iz hercegovačkog zavičaja kao što su sir iz mišine, uštipci i drugo.

Kroz cijelu večer orila se ganga, te drugi napjevi iz zavičaja, a bilo je prilike da se zaigra i popularna drevna igra „šijavica“.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića