HDZ je u gradu Požegi pobjednik

Autor: DK

Miličević, Šolić i Neferović - CopyPOŽEGA – Predsjedništvo požeškog Odbora HDZ-a održalo je tiskovnu konferenciju na temu postignutih rezultata na proteklim parlamentarnim izborim koje je prezentirao predsjednik Gradske organizacije Ante Šolić s kojim je bio njegov zamjenik Vedran Neferović i član predsjedništva prof.dr.sc. Borislav Miličević.

-Dovoljna je naša jakost nas koji smo ovdje kako bi u kratkim crtama prezentirali analizu parlamentarnih izbora posebice onih rezultata u gradu Požegi. Mogu samo naglasiti da su parlamentarni izbori u 2015. godini, u gradu Požegi i okolnim mjestima koji čine izbornu bazu grada Požege, protekli u zakonskim okvirima. Moram naglasiti da smo čekali sa tiskovnom konferencijom dok Državno izborno povjerenstvo objavi konačne rezultate jer su bili ponovljeni izbori u Pakracu i nekim drugim mjestima. Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om je osvojila na 48 biračkih mjesta 5.407 glasova dok je Koalicija Hrvatska raste predvođena SDP-om dobila 4.781 glas. Stranka MOST je osvojila 1.781 glas. To su tri stranke koje su prošle i dobile svoje saborske zastupnike u V. izbornoj jedinici. Ako usporedimo rezultate HDZ-a i SDP-a možemo zaključiti da je HDZ osvojio 623 glasa više od SDP-a. To je jako bitno iz razloga da smo mi podigli izlaznost za 8% HDZ. Da smo imali ta 623 glasa više imali bismo 11 vijećnika po izračunu. Postignutim rezultatima možemo biti apsolutno zadovoljni, što govorim u ime HDZ-a. Bitno je i naglasiti da je HDZ najjača stranka u Požegi što pokazuju i rezultati u EU parlamentu, predsjedničkim i parlamentarnim izborima. To znači da smo dotukli u gradu Požegi SDP i gospodina Zdravka Ronka koji je prezentirao sasvim neku drugu varijantu da je on mali gubitnik sa 4% što je veliki postotak u odnosu na izlaznost, što govori rezultat od 623 glasa – istakao je Ante Šolić koji se na kraju zahvalio svima onima koji su izašli na izbore i dali svoj glas HDZ-u naglasivši kako će Gradski odbor HDZ-a to znati poštovati.

Na brojku 623 koju je pokazao gospodinu Zdravku Ronku gradonačelnik Vedran Neferović na protekloj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Neferović je pojasnio iz kojeg je to razloga istakao.

-Na Gradskom sam vijeću samo pokazao trenutno stanje u gradu Požegi u odnosu na dvije stranke. Taj trend koji je nastao 2013. godine od dobivanja lokalnih izbora HDZ-a i završetak ovih izbora je rezultat i razlika. Zahvaljujem se u svoje osobno ime svim građankama i građanima grada Požege koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su dali potporu Domoljubnoj koaliciji predvođenoj HDZ-om. Mi ćemo svojim radom opravdati do lokalnih izbora sve ono što smo i obećali i zaslužiti ponovno povjerenje građana – rekao je gradonačelnik Požege Vedran Neferović.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: