HDSSB u Pleternici napustio Gradski vijećnik Željko Gaura – biti će nezavisni

Autor: D.K.

DSC_0098PLETERNICA – Gradski vijećnici Grada Pleternice na sinoćnjoj sjednici razmatrali su i glasovali o pet točaka dnevnog reda koje su gotovo sve bile formalnog karaktera i ispunjavanje zakonskih odredaba.

Usvojen je godišnji obračun proračuna Grada Pleternice za 2013. godinu kao i Izvješća o poslovanju za 2013. godinu gradskih tvrtki i institucija, Hrvatske knjižnice i čitaonice, Dječjeg vrtića “Tratinčica”, Pleterničkog komunalca, Poduzetničkog centra, Male hidroelektrane te Javne vatrogasne postrojbe. Donesena je i Odluka o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću. Usvojene su još i dvije Odluke, odnosno izmjene i dopune Odluke vezane za Savjet mladih Grada Pleternice i Odluka o visini udjela roditelja – staratelja u cijeni programa Dječjeg vrtića “Tratinčica” Pleternica.

Kao što je to i uobičajeno sjednici su prethodila pitanja Gradskih vijećnika upućena gradonačelnici Pleternice koja je na svojstven i opširan način odgovorila na svako postavljeno pitanje vodeći se evidentnim podacima i argumentiranim odgovorom.

Dražen Soldo i Vlado Milković

Vijećnik Vlado Milković (HDSSB) pitao je gradonačelnicu hoće li zbog poplava i svega što se oko toga zbivalo podnijeti ostavku na što je gradonačelnica Antonija Jozić jasno odgovorila – “neću”. Odgovor je temeljito obrazložila sa činjenicama da za to nema nikakvog razloga jer su poduzete sve mjere i radnje koje su se mogle poduzeti i koje su bile u mogućnosti da se poduzmu kako bi se nepogoda spriječila i svela na najmanju moguću mjeru.

Dražen Soldo, također vijećnik HDSSB-a pitao je gradonačelnicu kako da nije dizana Civilna zaštita u vremenu nepogoda koje su pogodile područje. I na to je veoma slikovit način gradonačenica Jozić odgovorila naglasivši da nije bilo potrebe za dizanjem Civilne zaštite jer se u aktivnosti uključio toliki broj “dobrih” ljudi da za to nije bilo nikakve potrebe posebice i iz razloga jer je u pomoć pristigla Hrvatska vojska.

Vijećnika Franju Lucića zanimale su druge teme koje su, kako je naglasio, trenutno važnije i aktualnije te je postavio pitanje za strukturne fondove i što se po pitanju toga radi i poduzima. Gradonačelnica Jozić je naglasila da se radi, izgrađuje i obnavlja brojna infrastruktura, da se u završetku brojni projekti ali da se pripremaju projekti. Evidentne su izgradnje i dovršenja brojnih cesta, posebice na Ivandvorskom naselju sa kompletnom infrastrukturom, u planu je i izgradnja stotinjak parkirališnih mjesta, izgradnja šetališta i još mnogo toga.

Vijećnika Milkovića zanimala je i situacija vezana za Dječji vrtić posebice na pomanjkanje osoblja i što je inspekcija utvrdila u vrtiću. Gradonačelnica Jozić je odgovorila da za Dječji vrtić dobiva samo “prekrasne” informacije od roditelja i da tamo nema nikakvih problema a što se tiče pomanjkanja osoblja niti to nije točna informacija posebice kada se uzme da su na odrađivanju pripravničkog staža tri osobe. Vezano za inspekcije gradonačelnica naglašava da su one redovite i da do nje ne dolaze negativni zapisnici.

Željko GauraSjednica je protekla, slobodno se može reći, dosta ležerno. Većinom vijećnici HDSSB-a su tražili određena pojašnjenja vezana za godišnji obračun proračuna Grada Pleternice za 2013. godinu što im je gradonačelnica uz pomoć djelatnica stručnih službi pojasnila. Možda se stvorio dojam da su postavljana pitanja upućivana iz razloga samo da se pitanje postavi iako je iz svih materijala sve jasno i vidljivo.

Što se tiče “budućih snaga” u Gradskom vijeću Grada Pleternice HDSSB je oslabljen iz razloga jer je iz stranke istupio njihov vijećnik Željko Gaura te pismenim dopisom o tome obavijestio predsjednika Gradskog vijeća marijana Aladrovića u kojem je istaknuo da će u buduće biti nezavisni vijećnik. Razlog istupanja iz stranke i zadržavanje mandata kao nezavisnog vijećnika nismo uspjeli doznati jer gospodin Gaura nije bio raspoložen za davanje bilo kakvih izjava, što smo od njega nakon sjednice zatražili.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot