Otkriva li HDSSB zašto je podržao gradski proračun?

Autor: D.K.

hdssb logoPOŽEGA  – pokazuju se točnima tvrdnje koje smo dobili u našu redakciju, a odnose se na zapošljavanje i uhljebljivanje HDSSB-ovih članova u gradskim tvrtkama i institucijama.

 Iako HDSSB nije koalicijski partner vladajućih u Gradskom vijeću Požege mnogi su postavljali pitanje zbog čega su samo tako dali podršku i glas za ovogodišnji proračun. Uz proračun podržao je i još neke druge predložene točke na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, pa su mnogi s pravom počeli zaključivati da je dogovorena “trgovina” između vladajućih i čelnika HDSSB-a.

 Turistička zajednica Grada Požege

 Malo pomalo i stvari postaju sve jasnije. Za “podignutu ruku”, kako bi prošao gradski proračun, HDSSB je prema svemu sudeći zauzvrat zatražio da se osigura prihvatljivo radno mjesto njihovom mladom i perspektivnom članu Goranu Katušiću iz Pleternice. Nije dugo potrajalo. Ubrzo je uslijedilo imenovanje Gorana Katušića na mjesto voditelja poslova Turističkog ureda Turističke zajednice grada Požege. Možda bi sve prošlo nezapaženo da to radno mjesto nije uvedeno kao novo jer ga Turistička zajednica nije imala u sistematizaciji. Uz autonomno pravo gradonačelnika Neferovića koji je ujedno i predsjednik Turističke zajednice grada Požege, od jednog radnog mjesta sistematizacijom su omogućena dva, dakako novcem iz gradskog proračuna. Da je HDSSB izvršio pritisak govori i činjenica što gospodin Katušić ne živi u Požegi. On je stanovnik grada Pleternice pa se naš sugovornik s pravom pita zar nitko iz Požege nije mogao biti zaposlen na tom radnom mjestu, ne imajući ništa protiv Gorana Katušića jer je on studirao i završio fakultet vezan za turističku djelatnost.

 Tekija d.o.o.

 Već dosadašnja brojna upošljavanja i imenovanja podobnih i onih prema kojima se imaju određene obveze HDSSB je u nastavku svojih “apetita” iskoristio mogućnost i za zbrinjavanjem svojih članova i u gradskoj tvrtki Tekija d.o.o.

 Za člana Nadzornog odbora imenovan je Antun Srebrović (HDSSB). Koje su njegove kompetencije i što bi mogao doprinijeti nikako nismo mogli dokučiti. Javnosti je poznato da gospodin Srebrović doslovce “šeta” iz stranke u stranku. Tako je od ondašnjeg Saveza komunista preko DC-a, HSP-a, HSP-a dr. Ante Starčević stigao u HDSSB preko kojeg je uspio ostvariti vlastite ciljeve jer ipak je naknada za članstvo u Nadzornom odboru 2.000 kuna mjesečno. I zbog toga se naš čitatelj pita gdje je tu moralnost?

 S nevjericom dolazimo i do informacije da HDSSB uspijeva udomiti još jednog svoga člana, prema svemu sudeći također šetača iz stranke u stranku. Još nije počeo raditi, no navodno je pitanje dana kada će Zlatko Balen stići na radno mjesto u Tekiji. Navodno nekadašnji član DC-a, pa onda HSP-a, a sada HDSSB-a radio je u Eti, te Plamenu iz kojeg je otišao pod nekim okolnostima o kojima ćemo naknadno pisati.

 Hoće li HDSSB na ovome stati ili će “apetiti” biti za još neka radna mjesta ili druge ustupke koje gradonačelnik Neferović neće moći odbiti, kako bi imao većinu u vijeću, ostaje za vidjeti.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot