Harley-Davidson kojeg je Papa Franjo dobio na poklon prodan na aukciji za 1.8 milijuna kuna

Autor: R.K.

trhwe65Prošle godine Papa Franjo na poklon je dobio posebni Harley-Davidson Dyna Super Glide. On je u Vatikan doša u paketu s policijskim inačicama Road Kinga koje je dobila tamošnja žandarmerija. Reputacija skromnog vladara katoličke crkve ne prati slučajno Papu Franju koji se do sada odrekao velikog broja povlastica koje je imao. Na isti način aktualni poglavar postupa i s darovima koje prima pa nije čudno da je spomenuti Harley umjesto u njegovoj zbirci završio na aukciji na kojoj je prodan za nevjerojatnih 1.8 milijuna kuna…

Posebno izdanje Harley-Davidsona Dyna Super Glide koje je Papa Franjo lani dobio na poklon prodano je na aukciji. UZ motocikl otišla je i kožna jakna koju je Papa dobio na poklon. Dyna Super Glide iz rođendanske serije poznata britanska aukcijska kuća Bonhams u Parizu je prodala za nevjerojatnih 1.8 milijuna kuna unatoč početnoj cijeni od 114.000 kuna.

Novac od prodaje Harleyja kojeg Papa Franjo nikada nije vozio bit će utrošen za obnovu pučke kuhinje i prihvatilišta za beskućnike u Rimu.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek