HAK ispravlja što (ni)je teško ispraviti!

Autor: Jelenko Topić

Primili smo e mail kojeg potpisuje Alan Vojvodić Voditelj Ureda Predsjednika i Glavnog tajnika Hrvatskog autokluba. Isti objavljujemo u cijelosti uz odgovor autora “spornog” članka kojeg smo objavili

Na Vašem portalu pozega.eu dana 14. prosinca 2020. objavljen je članak naslovljen „Hrvatski autoklub potvrdio pisanje pozega.eu portala – Autoklub Požega nije udružen sa njima, pa članstvu ne može davati pomoć“ (https://pozega.eu/hrvatski-autoklub-potvrdio-pisanje-pozega-eu-portala-autoklub-pozega-nije-udruzen-sa-njima-pa-clanstvu-ne-moze-davati-pomoc/) u kojem je izneseno više netočnih, nepotpunih i neprovjerenih informacija te Vas ovim putem molimo da, sukladno čl. 40. i 41. Zakona o medijima, objavite ovaj ispravak.

U predmetnom članku potpuno je netočno kako „članovi Hrvatskog autokluba u ovom kraju, a njih je više od 500, ne mogu više koristiti usluge servisa za svoja vozila i u slučaju potrebe službe Pomoć na cesti putem pozivnog telefona broj 1987.“

Istina je upravo suprotna: svi članovi Hrvatskog autokluba i udruženih autoklubova, odnosno korisnici članskih pogodnosti, uključujući i one koji žive na području Požege, i nadalje mogu koristiti sve članske pogodnosti koje im omogućuje Hrvatski autoklub.

Hrvatskom autoklubu vrlo je važno da svi korisnici članskih pogodnosti iz Požege i okolice i nadalje budu u mogućnosti korisititi članske pogodnosti. To je naglašeno i u dopisu članovima koji spominjete u članku i ujedno je osnovni razlog zašto im se takav dopis i upućivao.

Također je netočan zaključak Vašeg članka kako su donedavno vozači u Požegi mogli koristiti pogodnost otklona kvara ili prijevoza vozila, što sugerira kako to više nije moguće. Istina je suprotna. Sve članske pogodnosti naši korisnici mogu iskoristiti u bilo kojem dijelu Republike Hrvatske. Njih pružaju autoklubovi udruženi u Hrvatski autoklub, a na području Požege, obzrom da Autoklub Požega više nije udružen u Hrvatski autoklub, pružat će ih obližnji autoklubovi ili ugovorni suradnici, koji su dio sustava pomoći na cesti Hrvatskog autokluba. Ostvarivanje članske pogodnosti zamjene guma, koje spominjete u članku, korisnici članskih pogodnosti s područja Požege mogu ostvariti u bilo kojem od autoklubova sa ove liste: https://www.hak.hr/clanstvo/kontrolni-pregledi-i-zamjena-guma

Obzirom na izneseno, jasno je kako niti naslov članka nije točan.

Posebno napominjemo kako su se sve ove informacije mogle dobiti u Hrvatskom autoklubu, da ste ih zatražili ili pokušali provjeriti, no nažalost to niste učinili.

Ovakvim člankom iznijeli ste u javnost netočne i nepotpune informacije i nanijeli štetu Hrvatskom autoklubu te zavaravate i zbunjujete korisnike članskih pogodnosti Hrvatskog autokluba. Stoga očekujemo kako ćete odmah i bez odgađanja ili ukloniti sporni članak ili objaviti ovaj ispravak.

Srdačno Vas pozdravljamo, u nadi kako će korisnici članskih pogodnosti s područja Požege pismo koje im je poslao Hrvatski autoklub shvatiti i razumjeti na točan način, unatoč Vašem članku.

S poštovanjem, Alan Vojvodić Voditelj Ureda Predsjednika i Glavnog tajnika

ODGOVOR

Reakcija Hrvatskog autokluba na navedeni tekst je samo djelomično opravdana. Primjerice u naslovu piše da Autoklub Požega ne može davati usluge što potpuno STOJI jer te usluge sada dolazi obavljati klub iz Nove Gradiške. Budite decidirani pa napišite gdje Požežani vaše usluge mogu obavljati. Naglasak našeg teksta je da se to ne može obavljati u POŽEGI.

Kada je u pitanju korištenje Pomoći na cesti odnosno šlep službe u našem tekstu stoji da to obavljaju iz Nove Gradiške.

Bilo bi nam drago da dotična gospoda kažu tko će iz Požege poći mijenjati gume na svom vozilu u servisu udaljenom više od 30 kilometara u Novoj Gradiški. Taj posao u požeškim radionicama stoji oko 150 kuna, a put do Nove Gradiške i natrag(potrošnja goriva) je možda pola od  tog iznosa! Koja je računica koristiti povlasticu HAK-a?

I na kraju, gospodo iz HAK-a, naša redakcija Vam je ovog ljeta uputila jedan upit vezan uz rad auto-škola na kojega NIKADA nije stigao odgovor. Vi nas sada pozivate da Vas nešto pitamo. Čini se da reagirate tek kada Vas nešto smeta, a u protivnom se ZABORAVITE oglasiti.

Toliko o vašim ispravkama.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88