Grožđe dobrog sladora i skladnih kiselina obećava vrhunska vina /FOTO GALERIJA/

Autor: D.K.

VETOVO – Povoljne vremenske prilike pogodovale su višednevnu berbu kod sve poznatijeg vetovačkog vinogradara i podrumara Denia Pavića koji je ovih dana s tim poslom završio.

Vinogradi Denija Pavića smješteni su na južnim padinama Papuka iznad  Vetova koji se prostiru na više od četiri hektara u kojem je nazastupljenija sorta Graševine, s ima zasađenog i Rajnskog rizlinga, Chardonnaya, Merlota i još nekih bijelih i crnih sorti.

Deni Pavić proizvede sedam vrsta vrhunske kapljice za koju nije potrebno trošiti riječi i govoriti o kakvoj se kvaliteti radi. Sve to potvrđuju i njegovi kupci iz Primorja, dalmacije i drugih krajeva koji su česti gosti u njegovom podrumu koji se nalazi u središtu Vetova.

Mraz je s jedne strane učinio svoje ali je Deni ipak zadovoljan jer su se dobiveni kvaliteniji grozdovi s dobrim sladorom i kiselinama. Nisu niti prinosi loši koji uz kvalitetu obećavaju da će vinska kapljica biti vrhunska.

Uz stalne berače u berbi obitelji Pavić pomognu brojni prijatelji koji dođu prvenstveno radi druženja jer je berba kod Pavićevih poseban događaj. Za vrijeme našeg posjeta berbi susreli smo Riječane koji već nekoliko godina zaredom ne žele propustiti sudjelovanje u berbi.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »