Grgurevski pucnji iz topova vinogradara odjekuju i ovog vikenda na požeškim brdima /FOTOGALERIJA/

Autor: DK
blank

Blagdan Grgureva i Dan grada, koji se slave u znak sjećanja na legendarnu bitku protiv Turaka na brdu Sokolovac iznad Požege pod vodstvom Fra Luke Ibrišimovića Sokola, pao je ove godine u sredini tjedna pa je dio vinogradara u svojim vinogradima produžio slavlje na dane vikenda.

Tako je veselo bilo kod Snježane Davidović i Tomislava Didovića koji su imali slavlje u svojim vinogradima zajedno sa brojnim prijateljima, poznanicima i rođacima, dakako uz obilje domaćih delicija i dobru vinsku kapljicu, koju su sami spravljali.

Vinogradar Zlatko Vuković, koji je sadašnji predsjednik požeške Udruge vinogradara, vinara i voćara Stjepan Koydl, ponovo je okupio veselu družinu u svojoj vinogradarskoj kući na padinama Sokolovca. Bilo ih je oko 60 i to prijatelja, znanaca, rođaka, te kumova koji su se okrijepili vukovićevom kulenovom sekom, domaćom šunkom, sirom, čobancem i mladom prasetinom uz brojne domaće slastice koje su pripremile supruga Sanja i njene prijateljice.

Uveseljavali su ih Nehajski bećari pod vodstvom Ivana Biondića pa je vesela svirka i pjesma odjekivala Sokolovcem i okolnim vinogorjem, te jugozapadnim brdskim dijelovima grada.

Foto: D. Mirković

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića