Graševini Turković zlatna medalja na 19. Grand International Wine Award MUNDUS VINI u Njemačkoj

Autor: D.K.

KUTJEVO – Medalja za medaljom za izvrsna vina Kutjeva d.d. gotovo da stiže sa svakog natjecanja na koje god kutjevačku zlatnu kapljicu pošalje glavni enolog Ivan Marinclin.

Ovih je dana, baš na dan primopredaje u upravi Kutjeva d.d., stigla vijest kako je postignuta prestižna nagrada na međunarodnom natjecanju 19. Grand International Wine Award MUNDUS VINI u Njemačkom gradu Neustadt.

Na tom priznatom sajmu kutjevačka vina ponovno su potvrdila svoju kvalitetu i osvojila dvije medalje. U konkurenciji od 4.300 uzoraka iz 38 zemalja svijeta, u kojemu su vinari iz Hrvatske sudjelovali sa 33 uzorka svojih ponajboljih vina, osvojeno je ukupno 4 zlatne i 10 srebrnih medalja.

Kutjevačka Graševina Turković, berba 2015. godine osvojila je zlatnu medalju, te ponovno potvrdila svoju kvalitetu, jer je već ove godine osvojila jednu zlatnu medalju na međunarodnom ocjenjivanju Decanter u Londonu i jednu srebrnu medalju na natjecanju 23th edition of the Concours Mondial de Bruxelles.

Ivan Marinclin, glavni enolog u Kutjevu d.d.

– Graševina Turković je polu suha graševina s položaja Vetovo, brana je u fazi prezrelog grožđa, kada je 10% bobica već bilo u sušicama. Ima jedan poseban štih kasne berbe i većeg vina. Sa ovog položaja imamo oko 10 tisuća litara vina te kvalitetne graševine od ukupne naše proizvodnje koja se kretala oko 5 milijuna litara vina. Meni kao enologu svakako ovo znači prestiž i jedno veliko priznanje – istakao je glavni enolog u Kutjevu d.d. Ivan Marinclin.

Drugu nagradu i srebrnu medalju dobila je kutjevačka Graševina iz linije De Gotto, koja je također samo potvrdila svoju kvalitetu jer je i ona ove godine na međunarodnim natjecanjima već osvojila jednu zlatnu medalju na natjecanju u Briselu i jednu srebrnu medalju na Decanteru u Londonu.

– Graševina De Goto proizvedena je s položaja Hrnjevac, i trenutno također spada u naše dvije top Graševine. Na najboljim i prestižnim međunarodnim natjecanjima samo potvrđuje svoju kvalitetu – istakao je enolog Marinclin.

Enologu na uspjehu čestitao je i novi predsjednik Uprave Kutjeva d.d., Mladen Pavić, kojeg je dočekala ugodna dobrodošlica sa takvom prestižnom nagradom koji se nada kako je istakao Pavić da će u budućnosti biti još takvih ali boljih priznanja za kvalitetu vina Kutjeva d.d.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot