Graševine sa obronaka Krndije za obitelji Drage Čakalića i Josipa Lešića /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Županjski poduzetnik Josip Lešić, koji je vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva sa stotinu hektara obradivog zemljišta na kojemu sije žitarice, unazad nekoliko godina prisutan je i u požeškom kraju, točnije u Bektežu kao suvlasnik vinograda i podruma obitelji Lukačević.

Lešić je poznat i kao lovac i zakupnik lovišta u županjskoj Posavini, a on kao i njegov požeški prijatelj Drago Čakalić, koji se bavi plasmanom vina ove vinarije širom naše zemlje, imaju svoja obiteljska vina. Riječ je o graševini sa etiketama koja nosi imena po Lešiću i Čakaliću. Ovih dana predstavljena su ta vina za koje su etikete dizajnirali požeška slikarica Maja Del Vechio i Lešićev sin  Vlatko.

Graševina je proizvod uroda kutjevačkog vinogorja gdje Lešić sa Lukačevićima posjeduje osam hektara vinograda sa sortama graševina, pinot sivi, zweigelt i merlot.

U ovoj prigodi pred dvadesetak prijatelja i poslovnih partnera, među kojima je najviše bilo liječnika požeške bolnice, uz niz odabranih domaćih specijaliteta kušalo se novo vino, a uz veselu svirku i pjesmu Nehajskih bećara pod vodstvom Ivana Biondića.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88