Gradu Kutjevu ipak registarska oznaka “KU”

Autor: DK

KUTJEVO – Prema prvotnom prijedlogu Ministarstva unutarnjih poslova grad Kutjevo odnosno vlasnici vozila sa područja Kutjeva trebali su dobiti novu oznaku za registarske pločice na vozilima KJ.

O tome da je takav prijedlog ne prihvatljiv gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir na to je odmah reagirao na što su mu sugerirali i njegovi sugrađani. Gradonačelnik Budimir je uputio prigovor Ministarstvu unutarnjih poslova smatrajući da je Grad Kutjevo prepoznatljiv kao turistička destinacija i slovi kao gradska ali i vinska prijestolnica graševine te je stoga potrebna upečatljivija oznaka koja asocira na Kutjevo te predložio i prijedlog uputio da oznaka na registarskim pločicama bude KU.

Ministarstvo unutarnjih poslova prihvatilo je prijedlog izmjene o čemu je ovih dana izvijestio grad Kutjevo tako da će od 1.srpnja svi oni noi korisnici registarskih pločica dobivati novu registarsku oznaku KU.

U buduće će od 1.srpnja u uporabi biti nove oznake registarskih pločica za svih 128 gradova u RH tako da će se sa dosadašnje 34 koristiti dodatne 94 registarske oznake gradova.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.