Gradsko kulturno-umjetničko društvo Požega ima Božićni koncert 21. prosinca u Glazbenoj školi

GOSTI ĆE BITI FOLKLORAŠI IZ ORIOVCA, PODCRKAVLJA, POSAVSKIH BREGA I BRESTOVCA

Novoizabrana predsjednica Gradskog kulturno-umjetničkog društva Požega Hana Mijatović predstavila je novinarima sadašnje stanje i rad sekcija, te najavila Božićni koncert koji će biti 21. ovog mjeseca u dvorani požeške Glazbene škole s početkom u 19 sati.

-„Preveliku radost navješćujem vama“ naziv je koncerta kojom prigodom će se predstaviti naše sekcije od dječje do odrasle, a gosti će nam biti KUD „Krešimir Šimić“ iz Podcrkavlja, „Luka Ilić Oriovčanin“ iz Oriovca, „Berda“ iz Brestovca i ogranak Seljačke sloge iz Posavskih Podgajaca- kazala je Hana Mijatović i dodala da je ulaz na koncert besplatan pozivajući ljubitelje tradicijske baštine i običaja na taj događaj.

-Ova godina u našem radu bila je izuzetno teška, no zahvaljujući potpori grada Požege poboljšava se, a imamo nove stručne voditelje u osobama folklornog pedagoga Nikole Kramara iz Nove Gradiške zaduženog za odrasle folkloraše i prof. Valentina Petranovića koji vodi tamburašku sekciju, dok odranije Mirjana Petošić-Vranić radi sa dječjom skupinom – ističe gđica Mijatović dodavši da su za iduću godinu kandidirali dosta projekata na lokalnoj i državnoj razini, te očekuju daljnje pomake u radu GKUD-a Požega. Svake nedjelje u 17 sati imaju redovne probe u dvorani požeškog „Sokola“ gdje se mogu uključiti novi članovi i svi koji vole folklor i običaje neovisno o godinama starosti.

0 Comment