Gradsko kulturno-umjetničko društvo Požega ima Božićni koncert 21. prosinca u Glazbenoj školi

Autor: Jelenko Topić

GOSTI ĆE BITI FOLKLORAŠI IZ ORIOVCA, PODCRKAVLJA, POSAVSKIH BREGA I BRESTOVCA

Novoizabrana predsjednica Gradskog kulturno-umjetničkog društva Požega Hana Mijatović predstavila je novinarima sadašnje stanje i rad sekcija, te najavila Božićni koncert koji će biti 21. ovog mjeseca u dvorani požeške Glazbene škole s početkom u 19 sati.

-„Preveliku radost navješćujem vama“ naziv je koncerta kojom prigodom će se predstaviti naše sekcije od dječje do odrasle, a gosti će nam biti KUD „Krešimir Šimić“ iz Podcrkavlja, „Luka Ilić Oriovčanin“ iz Oriovca, „Berda“ iz Brestovca i ogranak Seljačke sloge iz Posavskih Podgajaca- kazala je Hana Mijatović i dodala da je ulaz na koncert besplatan pozivajući ljubitelje tradicijske baštine i običaja na taj događaj.

-Ova godina u našem radu bila je izuzetno teška, no zahvaljujući potpori grada Požege poboljšava se, a imamo nove stručne voditelje u osobama folklornog pedagoga Nikole Kramara iz Nove Gradiške zaduženog za odrasle folkloraše i prof. Valentina Petranovića koji vodi tamburašku sekciju, dok odranije Mirjana Petošić-Vranić radi sa dječjom skupinom – ističe gđica Mijatović dodavši da su za iduću godinu kandidirali dosta projekata na lokalnoj i državnoj razini, te očekuju daljnje pomake u radu GKUD-a Požega. Svake nedjelje u 17 sati imaju redovne probe u dvorani požeškog „Sokola“ gdje se mogu uključiti novi članovi i svi koji vole folklor i običaje neovisno o godinama starosti.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot